לחץ וחרדה בעקבות אשפוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ וחרדה בעקבות אשפוז
    יעלה
    20/05/2018

שלום.
    לפני כחודש אושפזתי עקב כאב שורף בבטן עליונה וחזה ועליית טרופונין. ללא חום ללא קוצר נשימה ללא בצקת, לחץ דם מעט גבוה בעת האשפוז עקב בהלה וחרדה. הבדיקות המקיפות. סיטי חזה. אקו לב. אקג שללו אירוע לב והחשד היה שמדובר בפריקרדיטיס והתערבות קלה של מיוקרדיטיס.
    קראתי כל מידע אפשרי ויצאתי יותר מבולבלת וחרדתית.
    מה זה? מה אסור מה מותר מתים מזה? זו מחלה לכל החיים? זה מגביל במשהו בעתיד? (ספורט. בריכות חמות טיסות וכיוצ) אני מורה לספורט בכלל איפה זה שם אותי, מה זה היפוך גלי טי v4.5.6 . אני לפני mri. כל יתר הבדיקות יצאו תקינות. אין תסחיף. צל. הובטח לי שאין נזק ללב אך אני מרגישה שיש לי נזק לנפש. אולי זה נורמאלי בפרק זמן כזה קצר לאחר שחרור. מטופלת בקולכיצין ונקסין.
    כבר קרה שמצאתי את עצמי בטרם לאור החרדה שמא מתפתח משהו. בדיקות באת קבלה אקג וטרופונין בדם יצאו תקינות.
    אני סובלת יותר מהחרדה וחוסר הוודאות מאשר הארוע עצמו, אימי נפטרה צעירה עקב מום מולד בלב.
    זה דבר שמחלים? חוזר? מתפתח לאוטם? מוות?
    לתשובתכם אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ וחרדה בעקבות אשפוז

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    22/05/2018

מיוקרדיטיס ופריקרדיטיס הן מחלות הנגרמות ברוב המקרים על ידי וירוסים. לאחר החלמה במידה ואין נזק לתפקוד הלב - אין למחלה השפעה בריאותית עתידית.
    ההמלצה היא לא לבצע פעילות גופנית בעצימות גבוהה בחצי שנה שלאחר ארוע מיוקרדיטיס. לאחר מכן (בהנחה שתפקוד הלב תקין) ניתן לחזור בהדרגה לפעילות ספורטיבית כמו לפני הארוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו