קרדילוק+טמבוקור במקום ריתמקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרדילוק+טמבוקור במקום ריתמקס
    עמוס7
    25/05/2018

אני בן 84. ב-20 השנים האחרונות היו לי 5 אירועים של פרפור פרוזדורים. בשנים האחרונות הגיע איתי הקרדיולוג למצב טוב ויציב, עם שילוב של לוסרדקס, אמלו וריתמקס (600 מג ליום). הקרדיולוג עזב עברתי לאחר. בגלל אירוע חדש החליט הקרדיולג להפסיק ריתמקס, לעשות הולטר ולדון מחדש (תהליך של חודש לפחות). קרדיולוג אחר (חוות דעת שניה) החליט להפסיק ריתמקס ולהחליפו בקרדילוק+טמבוקור. המשך דיון יהיה אחרי הולטר ומיפוי לב.
    לא ברור לי מדוע הפסיקו ריתמקס ועברו לקרדילוק + טמבוקור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    25/05/2018

עמוס שלום,
    במקרה פרפור הפרוזדורים הוא תחום המומחיות שלי ואנסה לענות לך ולעשות סדר בדברים. נשמע שאתה סובל ממה שאנחנו קוראים ״פרפור פרוזדורים התקפי״ והוא היה בשליטה עד לאחרונה תחת הטיפול שקיבלת בריטמקס. נשמע שהריטמקס נכשל בסופו של דבר במניעת הפרפור וכאת זה נראה שהפרפור שלך הופף יותר ״עיקש״.
    ראשית, ולפני שבכלל מדברים על הטיפול בפרפור פרוזדורים עצמו, חשוב להדגיש כי הסיכון העיקרי והמשמעותי ביותר של הפרפור הוא התפתחות קרישי דם בפרוזדורי הלב וארוע מוחי. אני לא מכיר את הרקע הרפואי שלך אבל כבר לפי גילך והעובדה שאתה נוטל אמלו ולוסרדקס אני מניח שיש לך לפחות שני גורמי סיכון משמעותיים לארועים מוחיים (גיל > 75 ויתר לחץ דם) מה שמחייב נטילת תרופה נוגדת קרישה לדילול הדם ומניעת ארועים מוחיים. מדאיג אותי שלא ציינת בתרופות שאתה נוטל כל תרופה לדילול הדם, זה הדבר הכי חשוב לוודא אצלך!
    לגבי הטיפול בפרפור עצמו, מהנסיון שלי ונתונים בספרות המקצועית, אם ״נכשלת״ בשמירת קצב הלב עם אחת התרופות (ריטמקס במקרה שלך), הסיכוי לשמור על קצב סינוס עם טמבוקור הוא נמוך מאוד שכן היעילות שלהן די דומה. התרופה היחידה שהינה יעילה יותר מהתרופות האחרות ותהווה ״שדרוג״ מהריטמקס היא פרוקור שאינני יודע אם ניסית בעבר. הבעיה עם הפרוקור היא שבשימוש לטווח ארוך יש סיכוי לא קטן להתפתחות תופעות לוואי וזה מצריך מעקב. יש הרבה דברים להבין לפני שמחליטים על המשך הטיפול בך כמו לשמש עד כמה אתה תסמיני כאשר הפרפור מגיע. אם אתה לא ממש תסמיני, אפשר אפילו לזנוח את ההתעקשות לשמירת הלב שלך בקצב סינוס. בכל מקרה אני ממליץ לך בחום להתיעץ עם מומחה להפרעות קצב לב שתבחר כדי לבחון את הדברים לעומק ולקבל המלצות טיפוליות תפורות למקרה שלך.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לד"ר רוזן , תשובה ושאלה נוספת

עמוס7
    28/05/2018

לד"ר רוזן שלום רב ותודה על התשובה המפורטת,
    אני נוטל קסרלטו 20 מ"ג כבר מספר שנים, תוך מעקב אחר תפקודי הכליות (אני נעזר במרכז למידע תרופתי לבני 70+ בהדסה).
    בחלק מאירועי הפרפור בעבר שחררו אותי בבית החולים ע"י פרוקור.
    כרגע אני בבדיקות בפיקוחו של מומחה להפרעות קצב מצוות של בית חולים.
    שאלת המפתח היא האם האינדיקציה שיש לי על "פרפור" היא נכונה. אינני מרגיש את ה"פרפור" ברוב המקרים. מה שאני רואה בבדיקות יום יום של לחץ דם ודופק (לפי המלצת קרדיולוג) הוא סמל של לב עם גרף שבור המופיע על הצג משמאל לנתון של הדופק. עד לפני חודש הסמל הזה הופיע לעיתים רחוקות מאד. בחודש האחרון הוא מופיע יום יום. רופא המשפחה טוען שאין לזה משמעות. השבוע אהיה אצל הקרדיולוג ואשאל אותו, אך אשמח לשמוע את דעתך. השאלה אם האינדיקציה הזאת אמינה?
    ר"פ תמונה.
    בתודה ובברכה, עמוס7

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו