פרפור פרוזדורים-אי סדירות בפעולות הלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרפור פרוזדורים-אי סדירות בפעולות הלב
    David Barkan
    03/10/2018

שלום לכם רופאים נכבדים.
    אני מוטרד בגלל אי סדירות בפעימות הלב שלי,
    אני זכר בן 75 בריא בדרך כלל ומתפקד באופן סביר. מאובחן מזה כ-10 שנים מדום נשימה, מטופל באופן קבוע בסיפאפ שעושה את העבודה ומאפשר לי לישון לילה שלם (משתמש קבוע בכדור שינה אמביין 12.5 מיליגרם) בלי להתעורר.
    לפני כארבע שנים אובחן אצלי פרפור פרוזדורים שמופיע לפעמים לתקופות קצרות, שעה שעתים, ולפעמים ליום או יותר, ונעלם.
    אני מטופל באליקוויס 5 מיליגרם פעמים ביום, ובקרדיולוג 2.5 מיליגרם.
    כדור הקרדיולוג אכן מצליח להוריד לי את קצב עבודת הלב מ-120-150 פעם בדקה במנוחה במהלך פרפורים לקצב של 50 עד 60 פעם בדקה, מה שנראה לי טוב.
    הבעיה המרכזית שממנה אני מודאג הינה אי סדירות בפעולות הלב.
    אני מצרף צילום שבו ניתן לראות את פעולות הלב שלי. בצילום ניתן לראות כי לאחר כמה פעימות סדירות הלב מחסיר פעימות. לפעמים זה קורה אצלי בקצב גבוה, כל שתי פעימות רגילות - החסרת פעימה, לפעמים זה קורה בקצב יותר נמוך, 15 פעימות סדירות ואז החסרת פעימה.
    איך ניתן להביא את הלב לעבודה ופעימות סדירות???
    אודה לכם על תשובתכם בהקדם.
    בברכה, דויד ברקן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    04/10/2018

נראה שמדובר בפעימות מוקדמות שפוגעות בסדירות קצב הלב. פעימות מוקדמות הן תופעה שפירה שאינה מסוכנת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו