קוצר נשימה למספר רגעים בזמן מעבר לשכיבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קוצר נשימה למספר רגעים בזמן מעבר לשכיבה
    צבייקה
    07/10/2018

שלום, צונטרתי בכרמל לפני כ 4 שנים, שני צינטורים בהפרש של 3 שבועות, כל צינטור 2 סטנדים, לאחר מספר חודשים התחלתי להתלונן על קוצר נשימה בזמן שאני נשכב ,וזה נרגע לאחר 2-3 דקות, הלכתי לברור גם לפרופ מומחה לראות , נעשו לי כל הבדיקות, ונשללה בעיית ראות, וגם עברתי לקרדיולוג שעשה לי את הצינטור, נעשה לי בירור מקיף, ולא קיבלתי תשובה מוחלטת, השבוע נסעתי לטיול בחברת קרדיולוג מומחה ,והצגתי את הבעייה שלי בפניו עם הנתונים של אקו, וקיבלתי תשובה שלי אין מושג מהיא אומרת ,והנה תשובתו "
    באקו לב יש לך התעבות קלה פלוס של המחיצה הבין חדרי. דהיינו הפרטרופייה של חדר שמאל אשר אמורה לגרום לאי ספיקת לב דיאסטולית.
    צריך להעריך את חומרת האי ספיקה הזו בעיקר כשבאקו לב מצויין הגדלה של עלייה שמאלי ?!!!!
    אולי ביטוי ללחץ גבוהה משמעותית בחדר שמאל מה שיכול לגרום לתלונות שלך".
    האם אפשר לקבל הסבר פשוט האם אפשר לדעת מתוך הכתוב מה הגורם לבעיית קוצר הנשימה במצב מעבר לשכיבה, תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    08/10/2018

לפי האקו הקרדיולוג התרשם שיתכן ויש ירידה בתפקוד דיאסטולי של הלב (הפרעה בהרפיה של שריר הלב כאשר יכולת ההתכווצות תקינה) תופעה זו מתרחשת עם הגיל אבל עלולה להופיע מוקדם יותר כתוצאה מלחץ דם גבוה למשל.
    צריך לפנות שוב לקרדיולוג לברר איתו כיצד חשב להעריך את חומרת האי ספיקה הדיאסטולית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו