אי ספיקת לב וקרדיומיופתיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי ספיקת לב וקרדיומיופתיה
    אבישי
    09/12/2018

שלום
    גיל 49.
    משקל תקין.
    אק"ג תקין.
    אקו לב לפני 4 שנים תקין.
    באחרונה יש קצת תחושת קוצר נשימה וכאילו קצת כואב בצלעות בשני הצדדים כשמדבר כמה דקות או מתנשם.

הרופא משפחה הציע שאעשה אקו לב וצילום חזה.
    יש לי בעיה לעשות אקו בגלל פגיעה בשריר באיזור הבטן העליונה וגם כאבים בקיבה ולא רוצה שילחצו שם ( בעבר לחצו וזה הגיב לי לא טוב ).

רציתי לשאול
    במידה ואני עושה בדיקת NT PRO BNP והיא יוצאת תקינה.
    האם זה די שולל אי ספיקת לב וקרדיומיופתיה? ( אם זה שולל בכ 90 אחוז זה גם בסדר מבחינתי ). החשש שלי הוא מאי ספיקת לב/ קרדיומיופתיה.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    10/12/2018

בדיקת BNP תקינה מאשרת שאין אי ספיקת לב בסבירות גבוהה. אקו מראה את תפקוד הלב. יתכן מצב של קרדיומיופתיה או ירידה בתפקוד הלב ללא אי ספיקת לב במצב זה ה BNP יהיה תקין ואלו האקו יאבחן את הבעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקו לב, קרדיומיותפיה , אי ספיקת לב

אבישי
    10/12/2018

תודה על ההסבר.
    אם כך, במידה ואני מבצע אקו לב והוא תקין
    האם זה שולל לחלוטין גם אי ספיקת לב וגם קרדיומיופתיה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    10/12/2018

אקו תקין שולל סימני קרדיומיופתיה וגם מפחית את הסיכוי שיש אי ספקית לב- לא לחלוטין כיון שיש סוג של אי ספקית לב עם תפקוד לב תקין. רופא יכל לשלול אי ספיקת לב לפי סימנים בבדיקה גופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי ספיקת לב

אבישי
    10/12/2018

תודה רבה מעריך מאוד.
    שאלה אחרונה.
    אותו סוג של אי ספיקת לב שלא רואים באקו לב
    זה סוג שרופא יראה בבדיקת רופא רגילה?
    והאם BNP שולל את אותו סוג של אי ספיקת לב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    10/12/2018

רופא יכל לשלול אי ספיקת לב לפי בדיקה גופנית ו BNP תקין גם כן עוזר בשלילית אי ספקת לב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו