בדיקת אקו תוצאות חריגות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת אקו תוצאות חריגות
    סמיון
    15/12/2018

שלום רב ,
    עשיתי בדיקת אקו לב בגלל עליה בדופק וקיבלתי תוצאות חריגות רופא קרדיולוג טוען שצריך לעשות אקו נוסף בינתיים אני מאוד מודאג כי אני מבין שהתוצאות מאוד חריגות ...
    חדר שמאל בגודל תקין מעובה במידה בינונית התכווצות גלובלית מופחתת במידה קלה EF 45% נצפתה הפרעת התכווצות אזורית הפרעה דיאסטולית דרגה 2 תבנית מילוי חדר שמאל פסאודו נורמלית.
    חדר ימין גודל תקין התכווצות תקינה . שורש אאורטה בגודל תקין אאורטה העולה בגודל תקין . עלינץה שמאלית מורחבת במידה בינונית עליה ימנית מורחבת במידה בינונית . מסתם מיטרלי עיבוי של עלי המסתם יתכן tethering , אי ספיקה מיטרלית בינונית פלוס קשה להערכה מכיוון שהסילוןממאוד אקסנטרי, יתכן אי ספיקה מטרלית משמעותית יותר. מסתם אאוטלי מסתם תלת עלי עלי המסתם המסתם האורטלי מעובים . מסתם טריקוספרלי מבנה ותפקוד תקין . IVC מורחב ואינו עובר תמט נשימתי לחץ דם ריאתי מוגבר במידה קשה RVSP 73 mm . תפליט פרדיקרדיאלי מינמלי. מה זה בעצם אומר. אודה מאוד לתשובה אני נמצא בלחץ עצום עקב חוסר הבנה . תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אקו תוצאות חריגות

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    15/12/2018

האקו מראה ירידה קלה בתפקוד חדר שמאל ובנוסף לחץ דם גבוה בעורקי הריאה. כמו כן יש דליפה בינונית לפחות של המסתם המיטראלי- שקשה להערכה מדוייקת באקו שבוצע.
    יתכן שהדליפה המיטראלית חמורה יותר לכן לדעתי כדאי לבצע אקו דרך הוושת (TEE) שמאפשר הערכה טובה יותר של המסתם המיטראלי והמנגנון שגורם לאי ספיקה שלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה פרופסור רוט ושאלה נוספת

סמיון
    15/12/2018

מה זה בעצם לחץ דם גבוה בעורק הריאה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו