מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אינטראקציה בין מספר תרופותקובי25/02/2019
ד״ר שלום רב.
רציתי לדעת האם ניתן לשלב ביסופרולול (קרדילוק) במינון הכי נמוך, 1.25 מ״ג ביחד עם דילטיאזם במינון 120 מ״ג (אדיזם CD שניתן פעם ביום)? יש לציין שאינני סובל מבעיות לב וכלי דם (לפחות ע״פ אקג, בדיקת אקו והולטר לב שנעשו בשנה האחרונה) ובמדידות ל״ד הכל נראה תקין (110/70 בממוצע ודופק 60-70). הסיבה בעצם שאני לוקח את שתי התרופות הללו היא ״לנטרל״ תופעות לוואי של ריטלין ודומיו כגון ל״ד גבוה, טכיקרדיה, הזעה, חרדה, מאחר וזה מה שקורה איתי כשאני לוקח ריטלין. דילטיאזם + קרדילוק במינונים לעיל נראה שעושים עבודה בכלל לא רעה. כמעט ואין עלייה בל״ד ודופק כשאני עם ריטלין ומנגד הם אינם נמוכים מדי כשאינני בהשפעת ריטלין.
התאמצתי ועברתי בין כ״כ הרבה תרופות בתקווה להקל על הבעיה, הן כטיפול יחיד או בשילוב עם אחרות, אך לצערי שום דבר לא צלח. זה הטיפול היחיד שזכיתי ממנו לתוצאות. האם לדעתך אוכל להמשיך איתו?
אגב, אני בן 27.
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` דוד רוט25/02/2019השילוב הזה אל מומלץ כיון שלשתי התרופות השפעות דומות על הדופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על המענה המהיר. איך להמשיך מכאן?
קובי26/02/2019במידה ואני מעוניין להמשיך עם דילטיאזם כרגיל, איך אני אמור להפסיק קרדילוק 1.25 אחרי שלקחתי אותו במשך חודש וחצי?
דרך אגב, דבר נוסף. יצא לי להיתקל בPubMed במחקר ששם למבחן את היעילות והבטיחות של קלונידין (מדבקה במינונים 0.1, 0.2 ו0.3 מ״ג) כתרופה משלימה לדילטיאזם 180 מ״ג (90 SR פעמיים ביום) בטיפול ביתר לחץ דם מדרגה 1. המחקר כלל 90 מתנדבים. התוצאות היו טובות סה״כ ובסיום 12-שבועות של המחקר הגיעו החוקרים למסקנה ש״דילטיאזם ומדבקת קלונידין - שילוב יעיל ובטוח כנגד יתר לחץ דם״. בתקציר גם מדווח שלא היו שינויים משמעותיים בדופק המתנדבים לעומת דילטיאזם כתרופה-בודדת ולא היו תופעות שליליות ברמה מסכנת. האם ניתן להסיק מכאן שמדובר בקומבינציה עם פרופיל בטיחותי ״עובר״ ועדיף במידה משמעותית על DILT פלוס בטא-בלוקרס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` דוד רוט26/02/2019כדאי שתפנה לרופא שרשם לך את התרופות כדי שינחה אותך כיצד לנהוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)