תוצאות הולטר לב- בירור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות הולטר לב- בירור
    סיגלית
    21/04/2019

בת 70, כל חיי לחץ הדם שלי היה נמוך או תקין, בסביבות 120/80, לפעמים פחות. לאחרונה בעקבות מדידה אקראית שהייתה גבוהה עשיתי מדידות בבית במשך שבוע שהראו על אי יציבות בלחץ הדם ולכן נשלחתי לעשות הולטר ל"ד. אני מצרפת את התוצאה. מבקשת חוות דעת לגביה והאם מומלץ להתחיל טיפול תרופתי ואיזה? או שכדאי לראות גם קרדיולוג?
    אני רוצה לציין משהו נוסף, מזה שנים לקחתי אספירין 75 מ"ג למניעה, לאחרונה בעקבות מאמרים על הנזקים לגיל המבוגר שאלתי את רופאת המשפחה אם אפשר להפסיק לקחת את האספירין והיא אישרה לי להפסיק מאחר ואין לי בעיות הקשורות ללב. גם הפסקתי לקחת כדורי קלציום(לוקחת טיפות ויטמין די, צפיפות העצם תקינה אצלי).
    האם להפסקת האספירין יש קשר לעליית לחץ הדם?
    תודה, וסליחה על אורך השאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות הולטר לב- בירור

הוספת תגובה

• תוצאות הולטר לב

סיגלית
    21/04/2019

לא ניתן לצרף קובץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    21/04/2019

הפסקת אספירין לא גורמת לעליה בלחץ דם.
    יש לחזור עם תוצאות הבדיקה לרופא המשפחה שיחליט אם צריך טיפול בלחץ הדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת הולטר לחץ דם

סיגלית
    21/04/2019

תודה על התשובה,
    אבל, ברור שאלך לרופא המשפחה שיחליט על הטיפול,
    אבל רציתי להתייעץ אתך אם לפי נתוני ההולטר אתה היית ממליץ
    למטופל שלך לקחת טיפול תרופתי או שהיית ממליץ אולי שינוי באורח חיים למשל.
    למה קיים הפורום אם התשובה היא לפנות לרופא המטפל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    22/04/2019

כדי להחליט אם להתחיל טיפול תרופתי או להמליץ שינוי באורח חיים צריך להכיר אותך ואת ההסטוריה הרפואית שלך. בנוסף התצלום ששלחת של הולטר לחץ דם׳ באיכות גרועה וקשה לקריאה. לכן אין מנוס מפניה לרופא המשפחה. האתר לא מיועד להחליף ביקור אצל רופא, כלומר לתת המלצות קנקרטיות לגבי טיפול.
    האתר מיודע לספק מידע רפואי והמלצת כלליות- למשל חשוב לטפל בלחץ דם גבוה כדי למנוע ארועים מוחיים והתקפי לב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו