אקו דופלר במנוחה דופק מהיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקו דופלר במנוחה דופק מהיר
    רועי
    22/04/2019

שלום רב
    למה הרופא משפחה שלי שלח אותי דווקא לבדיקת אקו דופלר במנוחה ? אציין שהאקו במנוחה יצא תקין אני בן 31 כאשר הדופק שלי הרבה פעמים במנוחה 100-120 האם זה הבדיקה הנכונה לגלות למה הדופק מהיר ? אקו דופלר במנוחה ? הקצב הממוצע שלי הוא 84 במנוחה לרוב...
    תריסיות תקין אין אנמיה ספירת דם כימיה דם תקין צילום חזה תקין
    מספר רב של תרשימי אק"ג אם דופק שנע בין 100 ל120 שהקצב הוא סינוס טכיקרדיה ללא הפרעות קצב לסיכום למה עקב דופק מהיר נשלחתי לאקו דופלר במנוחה והאם זה נכון לדעתך ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    23/04/2019

אקו במנוחה בודק את תפקוד הלב והמסתמים. אם ממצאי האקו תקינים זה שולל את אחת הסיבות לדופק מהיר לכן מקובל להפנות מטופל לבדיקה זו במסגרת ברור סיבה לדופק מהיר במנוחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה אקו דופלר ודופק מהיר

רועי
    23/04/2019

שלום
    ותודה על התשובה הקודמת
    אבל איך בידיוק בדיקה כמו אקו דופלר במנוחה יכולה לאבחן אם הדופק המהיר נובע מבעיית לב או לא ?
    הרי הבדיקה בודקת דבריים מבניים מסתמים ושאר דברים אחרים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    23/04/2019

אם תפקוד הלב נמוך הדופק עולה כדי לפצות על הירידה בתפקוד הלב. אם תפקוד הלב תקין סיבה זו לדופק מהיר נשללת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו