החלפת מסתם אורטלי בשיטת TAVI

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלפת מסתם אורטלי בשיטת TAVI
    נטלי
    02/05/2019

שלום רב!

אני מנסה למצוא אינפורמציה על שיטת TAVI החלפת מסתם אורטלי ואין בנתיים תוצאות על תוכלת חיים אחרי זה.
    עדיין לא ידוע לרופוא כמה בערך חיים אחרי זה?
    מה תוכלת חיים?
    מה חסרונות בהחלפת מסתם ב - TAVI?
    מה סיכונים בסמן הניתוח?

אני מבינה שהשיטה עדיין לא כ"כ בטוחה ואין עדיין תוצאות ברורות על איכות חיים אחרי ניתוח ולכמה שנים זה יכול לאריך חיים?
    זה מאוד חשוב לי

התודה מראש
    נטלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    02/05/2019

TAVI מבוצע מתחילת שנות ה 2000 .ידוע שבחולים בסיכון ניתוחי גבוה ה TAVI לא נופל מתוצאות ניתוח החלפת מסתם לכן בחולים כאלה עדיף ה TAVI
    לגבי חולים בסיכון ניתוחי נמוך יש כבר מידע שבמעקב של שנתיים אין הבדל בין TAVI לניתוח לגבי מעקב ארוך יותר צריך להמתין מספר שנים לתוצאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת מסתם אורטלי בשיטת TAVI

נטלי
    03/05/2019

תודה רבה על תגובתך המהירה!
    אני מבינה נכון שמשנת 2000 עדיין אין סטטיסטיקה על תוחלת חיים ואיכות חיים, ותמותה אחרי Tavi? ואחרי ניתוח רגיל עם פתיחת בית חזה?

מה הסיכוי תמותה אחרי Tavi במשך ניתוח ובחודש - חודשים הרשונים?

זה מאוד חשוב לי לדעת

בתודה מראש!
    שבת שלום!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר עוד הסבר בבקשה?

נטלי
    03/05/2019

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    03/05/2019

מעקב של שנתיים מראה כי תוצאות TAVI אינן נופלות מתוצאות ניתוח החלפת מסתם אורטלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו