תעוקת חזה במנוחה- בירור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תעוקת חזה במנוחה- בירור
    אביעד
    21/05/2019

שלום
    אני בן 31
    עשיתי לאחרונה אקו מאמץ ומבחן ארגומטריה שתי בדיקות המאמץ היו תקינות אם הגעה לדופק מטרה ללא עדות לאיסכמיה או הפרעת קצב ובאקו מאמץ בסוף שבדקו היה גם התכווצות אם שיפור של הלב. רק שהבדיקות אם כושר נמוך כי מזמן לא עשיתי פעילות גופנית, כמו גם דופלר במנוחה תקין צילום חזה תקין ואק"ג תקין.
    הרבה פעמים דופק גבוה של מעל 100 ועד 120 שנבדק ויצא כסינוס טכיקרדיה ללא הפרעות קצב.
    אני לעיתים חש תעוקה משהו בחזה אי נוחות לא כואב ולא תמיד.
    לפעמים באמצע החזה לפעמים צד שמאל לפעמים בשכמה לפעמים גב כול מיני איזורים.
    אני יודע שתעוקת חזה זה פועל יוצא של איסכמיה בדיקות המאמץ שלי תקינות והם שללו איסכמיה שהיא פועל יוצא של תעוקת חזה אז מה יכול ליהות ההסבר לתחושה שאני חש?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תעוקת חזה במנוחה- בירור

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    23/05/2019

אם מבחן מאמץ ואקו במאמץ תקינים בדופק מטרה והמחושים בחזה שאתה חש אינם קשורים למאמץ מאד לא סביר שמדובר בבעית לב. יתכן שמדובר בכאבים מדופן בית החזה- שרירים או מפרקים בין הצלעות למשל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעוקת חזה במנוחה בירור המשך

אביעד
    23/05/2019

שלום
    כמו שאמרתי עשיתי אקו מאמץ וארגומטריה שתי בדיקות.
    בזמן בדיקות המאמץ לא חשתי משהו הגעתי לדופק המטרה ללא הפרעות קצב או איסכמיה על פי תרשים האק"ג בבדיקה.
    מה עוד שבבדיקת האקו בסיומה נצפה שיפור בהתכווצות הלב בכול האיזורים לפי הגדרת המפענח.
    תראה נכון להיום לעומת פעם אני לא פעיל גופנית ריצה מה שעשיתי פעם אז אני לא יודע אם אני יחזור לפעילות לריצה אני גם ירגיש את התעוקה כמו במנוחה בזמן ריצה אם אחזור...מה שכן בבדיקות מאמץ בשתיהם לא
    הרגשתי משהו, אבל הרבה פעמים חש את זה בחזה במנוחה לא כול יום מה זה עצם ? מערכת עיכול? משהו אחר ? מאוד מוטרד מזה באותו רגע זה קורה פעם ב... לא קורה כול יום. ושזה קורה במנוחה אני לא יודע אם זה מהלב לא מהלב כי כמו שאמרתי עשיתי בדיקות מאמץ בדיקות דם ועוד בדיקות כלליות שהיו תקינות מה מסקנתך?
    זה במנוחה קורה ומן הסתם תעוקה שהיא מה שנקרא איסכמיה נשלל במאמץ מה דעתך ?...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    24/05/2019

כמו שכתבתי אם מבחן מאמץ ואקו מאמץ תקינים ללא כאבי חזה לא סביר שמקור הסמפטומים קשור ללב ויש לפנות לרופא לברר סיבות אחרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו