קותר נשימה בלתי מוסבר

מנהל הפורום

פרופ` דוד רוט
פרופ' דוד רוט
053-4877793
לקביעת תור אצל פרופ' דוד רוט
053-4877793 ללא פרסום בפורום
 
  • קותר נשימה בלתי מוסבר
    בר
    08/06/2019

    שלום, שמי בר בת 29. מעשנת מזה כ7 שנים, קופסא ביום. בשנה האחרונה החל אצלי קוצר נשימה שהלך והתגבר. הגעתי למצב של קושי בעיסוק בכושר גופני שזה משהו שהייתי עושה כ5 פעמים בשבוע. עדיין ממשיכה לעשות אך 3 פעמים בשבוע כעת ובפחוץ מאמץ. במהלך השנה הזו עברתי:
    1. פעמיים תפקודי ריאות - תקין
    2. CT חזה- תקין
    3. גסטרוסקופיה - תקינה
    4. הולטר לב - תקין

    אני ממש אובדת עצות. זה מתרחש לאורך כל היום, מתגבר בעת ולאחר עישון. גם במנוחה. חשה לעיתים כאב בחזה אך מעין כאב בעת תנוחה מסוימת, כמו כאב של שריר תפוס שנמצא בפעילות חעתים יש לי חולשה שאופפת את כל הגוף שלי מכף רגל ועד ראש וסחרחורת קלה. סחרחורות בעת קימה מישיבה או שכיבה... צרבות, שיעולים... הרופאים אומרים לי שהכל נשלל ואין עוד מה לבדוק, אבל אני יודעת שמשהו לא בסדר... אני אוכלת בריא, שותה הרבה מים... חשבתי שמדובר ברפלוקס או אולקוס כי היה לי בעבר אבל זה נשלל... ריאות נשללו... האם יתכן שזה משהו בלב שההולטר לא מצא ? אמרו לי שיתכן שזה על רקע נפשי של לחץ ואני אכן בשנה מאוד עמוסה בלימודים ועבושה אך מעולם לא הרגשתי ככ הרבה תופעות למשך ככ הרבה זמן שמשפיעות עליי בצורה ככ דרסטית. קרדיולןג אמר חי שזה לא נשמע כמו בעיה לבבית אלא כמו רפלוקס- אבל נשלל רפלוקס... מותשת כבר מלרוץ בין בדיקות.... אני אשמח אם יהיה אפשר לייעץ לי ולהגיד לי איזו בדיקה לבקש והאם יתכן בכלל שהולטר לב תקין שולל בעיות לבביות. בתודה, בר

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    10/06/2019

    אם נבדקת על ידי קרדיולוג שלא התרשם שיש בעית לב סביר שלא מדובר בבעית לב. הולטר לא שולל בעיה לבבית. אקו לב בודק את תפקוד הלב והמסתמים לכן אם לא עברת אקו כדאי לבקש בדיקה זו.
    עישון פוגע בריאות ובלב לכן כדאי מאד להפסיק לעשן כיון שגם אם עדין אין פגיעה בלב או בריאות צפויה להתפתח בעייה בתוך מספר שנים

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


