איסכמיה - דופק או משך מאמץ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איסכמיה - דופק או משך מאמץ?
    אלון
    16/07/2019

שלום, שאלה עקרונית. האם איסכמיה היא פונקציה של משך מאמץ או דופק?
    לדוגמה, יש לי כאבי חזה אחרי מאמץ גופני של כשעה במהלכו אני מגיע לדופק 140. לעומת זאת במבחן מאמץ שלקח 10 דקות והגעתי לדופק 170 לא היו כאבי חזה או כאבים הרבה יותר קלים. האם יתכן במצב כזה שהכאבים הם ממקור לבבי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    18/07/2019

ככל שהאסכמיה קלה יותר דרוש מאמץ גדול יותר כדי להגיע אליה. ולהפך ככל שהאסכמיה משמעותית יותר המאמץ הדרוש להפיקה נמוך יותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוד השאלה לגסי איסכמיה

אלון
    19/07/2019

אחדד את השאלה:
    כשאני עושה פעילות גופנית של שעה בה הדופק במקסימלי הוא 130 מופיעים לי כאבים בחזה.
    כשעשיתי בדיקת ארגומטריה (פעילות קצרה של 10 דקות) בה הדופק הגיע ל 170 לא היו לי כאבים או היו כאבים הרבה יותר קלים.
    האם זה יכול לקרות באם יש מחלה כלילית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    19/07/2019

אם היו כאבים בחזה במאמץ זה עלול להיות עקב מחלה כלילית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו