אפיינט או פלביקס בתוספת לאספרין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפיינט או פלביקס בתוספת לאספרין
    אמיר
    28/09/2019

שלום רב
    בתאריך 5/2018 עברתי אירוע לבבי ושמו לי 3 תומכנים. קבלתי לקחת אספרין 100 מ"ג+ברלינטה 90 מ"ג שתרופה זו ניתנה לי למשך שנה. לאחר שנה נשארתי רק עם האספרין. בחודש 10/18 עברתי אירוע לבבי שני.התברר שהתומכן נסתם. לכן קיבלתי לקחת אספרין 100 מ"ג + אפיינט 10 מ"ג שגם האפיינט ניתן לי לשנה.נאמר לי שאצטרך לקחת לכל החיים את האספרין + תרופה נוספת שנוגדת טסית. בימים אלו מסתיים לי האישור לאפיינט והקרדיולוגית שלי בביקורת אמרה לי שאגיש בקשה לקופת החולים לאישור האפיינט לכל החיים ואם לא אקבל שאעבור לקחת פלביקס 75 מ"ג בתוספת לאספרין במינון 75 מ"ג. לכל החיים. הגשתי בקשה לקופת החולים אך היא דחתה את הבקשה בטענה שלאחר שנה האפיינט לא נמצא בסל הבריאות. יש לי ביטוח פרטי לתרופות שלא בסל הבריאות וחשבתי להפעיל אותו כדי להמשיך לקבל את האפיינט.. שאלתי היא מה עדייף לקחת בשילוב עם אספרין? להמשיך עם האפיינט 10 מ"ג או לעבור לפלביקס 75 מ"ג (בשילוב עם אספרין 75 מ"ג) כדי למנוע אירוע לבבי נוסף עקב כך שגופי מייצר טסיות על התומכנים שנמצאים אצלי. בברכה,אמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    30/09/2019

כדאי שתפנה לקרדיולוגית שלך בשאלה זו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפיינט או פלביקס בתוספת לאספרין

אמיר
    30/09/2019

פפרופ דוד רוט שים בבקשה לב למה שהקרדיולוגית שלי אמרה וכתבה בסיכום ביקור שלי אצלה."והקרדיולוגית שלי בביקורת אמרה לי שאגיש בקשה לקופת החולים לאישור האפיינט לכל החיים ואם לא אקבל שאעבור לקחת פלביקס 75 מ"ג בתוספת לאספרין במינון 75 מ"ג. לכל החיים. הגשתי בקשה לקופת החולים אך היא דחתה את הבקשה בטענה שלאחר שנה האפיינט לא נמצא בסל הבריאות. יש לי ביטוח פרטי לתרופות שלא בסל הבריאות וחשבתי להפעיל אותו כדי להמשיך לקבל את האפיינט.. שאלתי היא מה עדייף לקחת בשילוב עם אספרין? להמשיך עם האפיינט 10 מ"ג או לעבור לפלביקס 75 מ"ג (בשילוב עם אספרין 75 מ"ג) כדי למנוע אירוע לבבי נוסף עקב כך שגופי מייצר טסיות על התומכנים שנמצאים אצלי. " שאלתי היא האם אכן עדיף להשתמש באפיינט לכל החיים או להחליפו בפלבקס. כי אם עדיף אפיינט אפנה לביטוח תרופות שלא בסל הבריאות הפרטי שיש לי.
    מחכה לדעתך.תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו