mets וכושר גופני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• mets וכושר גופני
    אנה
    02/10/2019

שלום, בת 33 ב-2016 עברתי אבלציה לsvt. מאז יש פעימות מוקדמות חדריות ועלייתיות יש תקופות יחסית שקטות ויש תקופות שסובלת מהן יותר. כל האקו לב שביצעתי מאז שאני במעקב קרדיאלי תמיד היו תקינים. מבחן מאמץ תקופה קצרה אחרי האבלציה היה 10 mets. מבחן מאמץ נוסף ביצעתי ממש לאחרונה על מנת לשלול הפרעות קצב במאמץ. המבחן יצא תקין והmets היה 12. לאחר שנים של הפסקה מספורט (לפני כן הייתי מכורה לספורט) התחלתי לפני כשנה לעשות קצת פעילות גופנית ואני מרגישה יחסית יותר בכושר אבל כשאני עושה עם עוד אנשים אני מרגישה שהם בכושר הרבה יותר טוב ממני למרות שמדובר באנשים שלא ביצעו פעילות גופנית שנים.
    יש לציין שהיו כמה מקרים שהרגשתי תוך כדי מאמץ פעימה מוקדמת למרות שבמבחני מאמץ לא הרגשתי בכלל והם לא הופיעו.
    שאלותיי הן:

1.האם תוצאה של 12 mets היא תקינה מבחינת כושר גופני? 2.באיזה רמה אני נמצאת?
    3.מה הטווח של mets?
    4.לאיזה mets אני צריכה לשאוף? ומה הmets הכי גבוה שיש?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    mets וכושר גופני

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    05/10/2019

12 mets מראה יכולת מאמץ טובה. במבחן מאמץ שגרתי (ברוס) שנמשך לכל היותר 18-20 דקות (לא ניתן להמשיכו כיון שהשיפוע של ההליכון הופך חד מדי) ניתן להגיע לכ 20 mets. במבחן עם פרוטוקול המיועד לספורטאים ניתן להגיע לערכים גבוהים יותר תלוי בכושר הגופני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו