טרופונין בדיקת אק"ג והתקף לב קטן

מנהל הפורום

פרופ` דוד רוט
פרופ' דוד רוט
לקביעת תור אצל פרופ' דוד רוט ללא פרסום בפורום
 
  • טרופונין בדיקת אק"ג והתקף לב קטן
    דניאלה
    01/02/2020

    שלום
    בעלי בן 54. בסך הכל די בריא.

    לפני כשבוע היה קצת חולה והרגיש לא טוב
    היינו בחו"ל ולמרות שלא הרגיש טוב
    הלכנו הרבה ברגל בטיול כולל עלייה חדה
    והרגיש לא נוח בחזה במשך כמה שעות היה קצת כאב.
    אחר כך היה תשוש מאוד ומאז שחזרנו הוא נח הרבה
    אין כאב בחזה אבל יש תשישות.

    אשמח לעזרתך
    1. אם חלילה הוא עבר התקף לב קטן לפני שבוע
    האם במידה ויעשה עכשיו שבוע אחרי בדיקת אקג
    ובדיקת טרופונין אפשר לדעת אם היה לו התקף לב מסוים לפני שבוע? ( אפשר להשוות לאקג קודמים מבדיקות שגרתיות שעושה מהביטוח כל כמה שנים ).

    2. הטרופונין שבודקים נשאר גבוה גם שבוע אחרי התקף לב נניח קל?
    תודה רבה

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    01/02/2020

    טרופונין עשוי להיות גבוה שבוע לאחר התקף לב אלא אם ההתקף היה קטן מאד.
    באקג לעיתים ניתן לראות סמן להתקף לב ישן. כמו כן ניתן לעבור בדיקת אקו לב שיכולה להראות סמני התקף לב ישן. בכל אופן כדאי לפנות לקרדיולוג להערכה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בדיקת טרופומין

    דניאלה
    02/02/2020

    תודה רבה
    כמה זמן אחרי התקף לב קטן יהיה טרופוני גבוה?
    האם גם שבועיים אחרי זה עדיין גבוה או שזה כבר יורד לנורמה?
    תודה

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    02/02/2020

    לא ניתן לדעת זאת מראש. באוטם משמעותי טרופונין יכל להיות גבוה גם 10 ימים לאחר האוטם. אוטם קטן מאד הטרופונין יכל לחזור לנורמה לאחר יומיים.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


