תוצאות בדיקת מאמץ, קוצר נשימה וכאבים בחזה לסירוגין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקת מאמץ, קוצר נשימה וכאבים בחזה לסירוגין
    נוגה
    01/02/2020

שלום וברכה
    אני בת 26, בריאה בד"כ, ללא גורמי סיכון.
    לפני כשבועיים פניתי לראשונה לרופאת המשפחה בשל אירועים של דופק מהיר מאוד למספר דקות, וכן תחושה של "נגמר האויר". מאז התגבר קוצר הנשימה, אין אירועים של דופק מהיר מאוד אך יש תחושה כללית של דופק מהיר וכאבים חלשים בחזה לסירוגין. הופניתי לבדיקת מאמץ, ואלה התוצאות:

הפרעת קצב: VCBS
    באקג במנוחה שינויים דיפוזיים בST-T, כולל גלי T שלילייםעם התגברות שינויים במאמץ שבוצע.
    מבחן מאמץ לא פסקני
    המשך בירור עם קרדיולוג בהקדם

שאלותי:
    1. על מה מעידים השינויים הנ"ל?
    2. תור דחוף לקרדיולוג נקבע לי רק ל11.2. האם ניתן להמתין?
    3. רןפאת המשפחה נתנה לי בינתיים קרדילוק 1.25 מ"ג פעם ביום. אך היא נשמעה מבולבלת מאוד ואני מתקשה לסמוך עליה, האם הטיפול מתאים? בינתיים אין הטבה, להפך.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טעות סופר

נוגה
    01/02/2020

*הפרעת קצב: VPBS

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` דוד רוט
    01/02/2020

בדיקת המאמץ פורשה כלא חד משמעית בשל תבנית אקג במנוחה אין לכך משמעות מעבר לעובדה שזה מפריע להסקת מסקנות מבדיקת המאמץ
    כדאי לעבור גם בדיקת אקו לב רצוי לפני הפגישה עם הקרדיולוג כדי שיוכל להתרשם מהתוצאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו