שאלה לגבי אולטראסאונד אאורטה בטנית

מנהל הפורום

פרופ` דוד רוט
פרופ' דוד רוט
053-4877793
לקביעת תור אצל פרופ' דוד רוט
053-4877793 ללא פרסום בפורום
 
  • שאלה לגבי אולטראסאונד אאורטה בטנית
    דפנה
    11/02/2020

    שלום פרופ', אולי תדע לענות לי, לפני חודש עשיתי U.s בטן וגם אאורטה בטנית. עשיתי במכון מכבי ולא באסותא שהיה לי גם תור. במכבי אמרו לי שהמתמר (לא הכי מבינה בזה) בודק גם את חלל הבטן, כבד, כליות, טחול וכו' וגם אאורטה. באסותא נאמר לי שזה הולך בנפרד. האם המכשיר במכבי שכולל גם איברי הבטן ואאורטה שונה מהמכשיר מאסותא רק לאיברים פנימיים, הכוונה המתמר שונה? יש במכשיר הכוללני מסוכנות לגוף? אציין שהטכנאית היתה אגרסיבית הגיעה לי כמעט לגב שהתמקדה במקום מסוים שצרחתי (חבל שלא קמתי מייד) ועד היום אני סובלת מהבדיקה מכאבים שלא היו קודם בבטן , לפתע כאב ברגל כאילו אין תחושה פתאם והפחד שלי שלא לחצה חזק ופגעה לי בכלי דם שגרמה לי נזק רציני. יש דבר כזה? קרה פעם? תודה על אורך השאלה שהיא גם קצת שונה ואחרת. חושב לי לדעת. תודה רבה רבה, דפנה.

    ליצירת קשר עם מנהל הפורום:
    פרופ' דוד רוט - 053-4877793

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ' דוד רוט
    14/02/2020

    לדעתי המכשירים באסותא ובמכבי זהים
    לא סביר שבדיקת אולטאסאונד תגרום לפגיעה באברים פנימיים.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


