האם צריך לעבור צינתור?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • האם צריך לעבור צינתור?
    רבקה
    14/02/2020

    שלום רב, בעלי בן 64 מטופל בכדורים ל.ד וכולסטרול ומאוזן. סבל מדפיקות לב מואצות ללא תעוקת חזה .והחלטנו לעשות צינתור וירטואלי באופן פרטי.
    הסיכום היה רובד טרשתי בחלק באמצעי של rcaגורם להצרות משמעותית, רובד טרשתי גורם להצרות קלה בחלק פרוקסימלי של lad המשכו חדיר. רובד טרשתי סידני בחלק דיסטלי של LCX גורם להצרות. ההמלצה הייתה טיפול תרופתי בסטטינים (להעלות את המינון) הקרדיולוג הציע צינתור. אבל אמר שנעשה גם מיפוי לב עם טליום. במיפוי היה במאמץ במשך 6.30 דקות. הממצאים הכל תקין למעט אנפריורי -פגם מילוי קטן -הפיך. פוסטרובזלי פגם מילוי קטן - הפיך.לסיכום המימצאים מצביעים על איסכמיה קלה בתפוצת הrca.הפרפוזיה ליתר הדפנות תקינה לאחר מאמץ בינוני ודופק מטרה לגילו. השאלה שלי האם בעלי צריך צינתור?

    לקביעת תור
    סגירה
    האם צריך לעבור צינתור?

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובה

    פרופ` דוד רוט
    14/02/2020

    בצנתור וירטואלי הודגמה הצרות משמעותית בעורק ימני ובמיפוי יש אסכמיה בדופן תחתון שמקבל דם מעורק ימני כלומר שתי הבדיקות תומכות אחת בשניה לכן לדעתי יש אינדיקציה לצנתור במצב זה אבל כמובן שיש לחזור לקרדיולוג שהפנה לבדיקות לקבל את חוות דעתו

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האם צריך לעבור צינתור?

    רבקה
    14/02/2020

    תודה רבה על תשובתך.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


