מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושות לא נעימות וממושכות בבית החזהאיתן12/06/2008
שלום צוות רופאים נכבד,
לפני כשנה וקצת נחשפתי עקב מגע מיני לא מוגן לנגיף האיידס, אך בשל עירנותי הרבה הגעתי לחדר מיון בתל השומר עוד בטרם חלפו 72 שעות ובהמלצתו ואישורו של רופא למחולת זהומיות לקחת למשך 28 ימים טיפול מונע PEP נגד HIV.
לשמחתי הרבה, לפחות מהבחינה הזאת אני בריא לחלוטין.
כבר במהלך לקיחת הקוקוטייל המניעתי, שכלל קומבוויר פעמיים ביום X 500 מ"ג כמדומני וסטוקרין פעם אחת באותו מינון, היו לי תחושות מאוד לא נעימות בחלל בית החזה שכללו לחץ משתנה לסירוגין, שינו מקום הכאב מצד שמאל לימין לסירוגין, שינוי עצמת הלחץ מקל לבינוני עד חזק, כאילו הקרנות ליד ימין וצד ימין של הצוואר.
בחלק מהפעמים הגעתי למיון, עשו לי אקג אך גורנישט, הכל תקין.
יש לציין שאני בחור בן 38, בריא בדר"כ ואיני לא לוקח תרופות ע"ב קבוע.
עשיתי גם בדיקות דם לתפקודי כבד במהלך לקיחת הקוקטייל ולאחריו והכל כאמור תקין.
זכור לי מההתוויה של הקומבוויר שרשום כי בהסתברות מאוד נמוכה היו מקרים מעטים שמצאו קשר בין לקיחת התרופה לפגיעה בשריר הלב בטווח הארוך.
היום, לאחר שנה פלוס (14 חודשים ליתר דיוק), אני חש את אותם תחושות לא נעימות באזור בית החזה שכוללות: מיחושים, עיקצוצים, דקירות, לחץ פנימי, לפעמים הקרנה ליד ימין ולעורף והכל לא במקום קבוע...זז...לפעמים כמה שעות בצד ימין....ואח"כ עובר לצד שמאל.
אין קשר למאמץ פיזי (ריצה, שחייה, תרגילי כוח על מתח וכו), הכאב לא משתנה ויכול להיו מורגש גם במאמץ פיזי באותה דרגת כאב.
חשבתי שאולי מקור התחושות הינו פסיכוסומטי עקב פוסטטראומה ושילוב של חרדה וסטרס מתמשכים, אך אני ספק שהרי מדובר על תקופה מאוד מאוד ארוכה בהרגשה.
הדבר היחיד שאולי מסביר זאת שאכן התחושות החלו בסמוך לאירוע.
ייתכן אף שהיו קודם בעצמה קלה יותר, אך מימיי לא נתתי את הדעת על כך.
מבחינת בדיקות רפואיות:
עשיתי תפקודי ריאות, אקג לפחות 6 פעמים בסמוך לכאב עצמו, אקו במאמץ פעמיים, בדיקות דם, גסטרוסקופיה...והכל תקין!!!!
אני מניח שיש עוד כמה בדיקות של עשיתי שרופאיי לא מצאו צורך לשלוח אותי אלהם כמו ארגומטריה וכו.
שאלתי והיא שאלת המיליון דולר:
אני מניח שאתם לא רק מנתחים אלא קרדיולוגים מנתחים ונתקלתם במעשרות אם לא מאות מקרים עם תופעות דומות לשלי.
מה הסיכוי שחרף כל הבדיקות שעשיתי שהעלו חרס, הרפואה פשוט לא גילתה שיש לי בעיה שמקורה לבבי????
אני מאמין שמעל לכל ספק אפשרי, שמדובר בתחושות לאורך זמן, גם בגעים אלה בהם אני כותב שורות אלה, הגוף לא משקר והתחושה הפיזית היא אמיתית מוחשית ולא שקרית.
אומנם ייתכן שהכאב והתחושות המציקות יחלפו לכמה ימים ושוב יחזרו ושוב הדאגה הטורדנית שיש משהו ופשוט לא מוצאים.
אני אובד עצות ולא יודע כבר מה לחשוב או מה לעשות.
קיבלתי הפניה מרופא גסטרונום לבדיקה מאוד לא נעימה בה מחדירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות
ד``ר רוברט הפנר12/06/2008התחושה שלי שלא אצליח להגיע לסוף הסיפור. (התיאשתי בדרך...)
קצר ושאל ענינית שאלה שיכולה להיות קשורה ללב או תפנה לקופ"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבית החזה
ד''ר ריקרדו תובר14/06/2008איתי
הסיכוי שיש לך בעיה שמקורה לבבי נמוך,
בהצלחה
ד"ר תובר ריקרדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)