תוצאות אקו מתוך הנחה שאם מדובר בTICM

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות אקו מתוך הנחה שאם מדובר בTICM
    ד``ר רוברט הפנר
    15/06/2008

שלום רב, וסליחה מראש על אורך הפנייה.
    אני בת 31, עם קליניקה של אס"ל לפני תשעה חודשים וירידה בEF ל45%. האבחנה שניתנה הייתה DCM ע"ר טכיקרדיה (tachycardia-induced cardiomyopathy). מקבלת מעכבי ACE, חוסמי בטא, טיפול אנטיאריתמי ואספירין. בחודשים האחרונים אני מאוזנת יחסית היטב מבחינת סימפטומים, כלומר סובלת בעיקר מעייפות וקוצר נשימה לא קבוע. נשלחתי שוב לאקו מתוך הנחה שאם מדובר בTICM אז הEF היה אמור להשתפר עד עכשיו. להלן התוצאות:
    שורש אאורטה: 27 מ"מ
    פרוזדור שמאלי: 41 מ"מ
    רוחב חדר שמאל בזמן סיסטולה: 28 מ"מ
    רוחב חדר שמאל בזמן דיאסטולה: 53 מ"מ
    עובי המחיצה הבין-חדרית: 10 מ"מ
    עובי דופן אחורית: 10 מ"מ
    חדר שמאל מורחב במידה קלה, דפנותיו תקינות בעוביין. תפקוד סיסטולי גלובלי ירוד במידה קלה עד בינונית, EF מוערך 40-45.
    פרוזדור שמאלי מורחב במידה קלה. חללי הלב הימני תקינים בגודלם. שורש האאורטה תקין ברוחבו. עדות לצניחה מיטרלית ועיבוי עלה קידמי. אין עדות לנוזל פריקרדיאלי. בדופלר: אי ספיקה מיטרלית קלה. אי ספיקה טריקוספידלית קלה. הלחץ המוערך במחזור הריאתי 30 ממ"כ + RAP.
    השאלות שלי הן:
    1. האם התוצאות האלה תומכות באבחנה של DCM אידיופטי?
    2. ברור לי שהEF לא השתפר אבל, האם הוא נמצא בירידה, או שבעצם אין הבדל משמעותי לעומת התוצאה הקודמת של 45%, שהרי מדובר בהערכה בלבד?
    3. איך ייתכן שהEF נמצא בערכים נמוכים כאלה למרות שהרחבת הלב היא "קלה"?
    4. האם יש עוד משהו שאפשר לעשות מבחינת טיפול תרופתי, או שאם הסימפטומים הקשים טופלו אין צורך?
    5. האם ניתן לומר בוודאות שלתפקוד המעט לקוי של המסתמים אין משמעות?
    6. האם לנוכח הגדלת העלייה השמאלית יש התוויה לקומדין (עם פרפור פרוזדורים פרוקסיזמי שלא קורה הרבה בימים אלה)?
    המון המון תודה ושוב סליחה על ריבוי השאלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ...של פעם

ד``ר רוברט הפנר
    15/06/2008

כנראה שלא מדובר ב TICM. אלא אם כן עדיין ישנם פרפורים מהירים לתקופות ארוכות.
    אין הבדל בין 40 ל 45.
    אין בעיה מסתמית
    לא רואה בעיה בגודל הלב שלך, התרופות מיועדות לשמירת הגודל ומניעת הדרדרות התפקוד.
    לדעתי את צריכה קומדין ולא אספירין (צר לי...). ההחלטה בעינין קשורה בגורמי סיכון נוספים אם קיימים...בכל מקרה אם את רוצה יותר בטחון, למרות האי נוחות, הקומדין עדיף....וזאת למרות ההמלצות בענין הפרפור וקומדין שפורסמו לפני כשנה וחצי.
    מה ניתן עוד לעשות? את מוזמנת לבקר במרפאתי לבדיקה, עם המסמכים הרפואים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו