עוד שאלה על אקו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד שאלה על אקו
    רוני של פעם
    30/06/2008

שלום ד"ר, בהמשך לתשובה לשאלה קודמת שלי (בעמוד הקודם, קרדיומיופתיה שלא ברור אם היא TICM או DCM), יש לי קושיה נוספת. כתבת לי שאתה "לא רואה בעיה בגודל הלב" שלי, וקרדיולוג אחר אפילו אמר לי שיש פער בין המדדים של גודל החדר השמאלי ובין הערכת הEF, ושניתן כנראה להסביר זאת ע"י מיקום המדידה. לעומת זאת קרדיולוג אחר הסביר לי שבDCM יש תהליך של פגיעה בשריר ולכן הEF יכול לרדת גם אם הרחבת הלב היא מינורית. מה שמעניין אותי הוא לדעת האם הבדיקה שלי פשוט לא אמינה, או שמא ההערכה של הטכנאית/רופא "תופסת" יותר מהנתונים המספריים? והאם אכן תיתכן DCM ללא (או כמעט ללא) ה"D"? המון המון תודה, רוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה על אקו

הוספת תגובה

• ...של פעם

ד``ר רוברט הפנר
    04/07/2008

מסכים איתך, מתאים יותר ל CM מאשר DCM. המדידות לא מדויקות, הלב שלך לא גדול, ממ' יותר או פחות, אין משמעות, מה שחשוב האם באמת קיימת ירידה בהתכווצות הל ואיזה בירור עברת עד כה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקו, הולטר, CXR, בעבר EPS...

רוני של פעם
    04/07/2008

נראה לך שצריך CT אנגיו? האם יש עוד בדיקה שהיית ממליץ עליה? אני מזכירה שכבר הייתה סימפטומטולוגיה של אס"ל סיסטולית מובהקת שהשתפרה אחרי טיפול, כך שהקליניקה מתיישבת עם הממצאים הדימותיים. אגב, עד כמה צריך באמת להתעמק בעניין, אחרי הכל ירידה בEF לסביבות ה45% היא לא נוראית לפי שום קנה מידה? תודה, רוני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו