מסתם אורטלי עם הצרות קשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מסתם אורטלי עם הצרות קשה
    עדי
    21/08/2008

שלום אני בת 38.5 עם מסתם אורטלי מסוייד ביקוספידלי 0.74 ועם מפל מקסימלי של 100 ממוצע של 80 אני אסמפטומטית במאמץ שאלתי היא: האם לדעתם זה מצב מסוכן.ץ וצריך ניתוחSOS? שמעתי שיש תרופות להורדת עומס על הלב שיכול להאט את קצב ההצרות של המסתם ומה הסכונים בלדחות את הניתוח תודה על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסתם אורטלי עם הצרות קשה

הוספת תגובה

• מסתם אאורטלי

ד``ר רוברט הפנר
    22/08/2008

דנה
    הצרות במסתם האאורטלי היא בעיה מכנית, לא קיימות תרופות שאת יכולה ליטול בקביעות כדי להקטין את העומס.
    לא נהוג בדר"כ לנתח מסתם במידה ואת אסימפטומטית במאמץ אלא אם כן יש החמרה מהירה בדרגת ההיצרות.
    יש מידה של סכנה במספרים שאת כותבת ביחס לאוכלוסיה הב"בריאה". אבל במידה ואת באמת אסימפטומטית, הסיכון בניתוח עצמו גדול יותר לכן לא נהוג לנתח.
    הליפיטור לא הזיק, לכל היותר לא עזר.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והאם לי מותר לטוב לחול טיסה של 5

עדי
    22/08/2008

וחצי שעות? נראה לך שיש בעיה עם הטיסה למרות המסתם האורטלי עם ההצרות והקשה ומפל הלחצים של 100? ד"ר שאלה אחרונה ברשותך מפל לחצים עד איזה מס יכול להגיע ואפשר לחיות איתו? ובאמת המון תודה על התשובה המהירה והמקסימה שלך:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתם

ד``ר רוברט הפנר
    23/08/2008

דנה,
    מכיוון שאת אישה צעירה ,שאלה כמו "עד איזה גיל" אין לה כל כך מקום. כל עוד את אסימפטומטית, והמדובר לא בכורסא מול טלויזיה אלא במאמצים אמיתיים, הניתוח לא דחוף, אבל נפשית את צריכה להיות מוכנה שלא תוכלי להמנע ממנו. אולי הייתרון היחידי בלחכות הוא פיתוחים טכנולוגיים של החלפת מסתם בצנתור, טכניקה לא מקובלת ככלל, אבל תוך שנים לא רבות אולי כן.
    לדעתי (כיוון שאני לא מכיר אותך) לא צריכה להיות בעיה בטיסות, לא משנה כמה שעות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר:-)

עדי
    23/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו