שאלה אחרונה ד"ר מבטיחה:-)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה אחרונה ד"ר מבטיחה:-)
    עדי
    24/08/2008

ד"ר הפנר באמת תודה על התשובות שלך ועל הסובלנות שלך אני חושבת שאתה עושה עבודת קודש אבל יש לי עוד שאלה ברשותך:-) כפעמיים בתקופה האחרונה פתאום ללא שום פעילות גופנית וזה יכול להיות גם בישיבה נתפסה לי כתף שמאל כולל הצוואר כמו שנתפס שריר ואחרי כמה דקות משתחרר ללא כאבים נוספים בחזה טפו טפו טפו. רציתי לדעת אם זה שיך להצרות האורטלית הקשה במסתם שלי שהוא כ0.75 ומפל לחצים מקסימלי של 100? האם זה בכלל שיך ללב? והאם זה מסוכן וזה מרמז על נתוח קרוב? כי כרגע אני ללא סמפטומים במאמץ ולכן אני מחכה עם הניתוח המון תודה ד"ר כי זה קצת מלחיץ אותי הענין תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ככל הנראה לא בגלל המסתם

ד``ר רוברט הפנר
    26/08/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמה

ד``ר רוברט הפנר
    26/08/2008

דנה,
    ראיתי שפנית בשאלות גם לפורום אחר.
    LVH הוא התעבות שריר הלב (לא הרחבה) כתגובה לעומס. זה לא "נזק" והתהליך לא בלתי הפיך. אין "נקים בלתי הפיכים" כפי שכתבו לך בפורום אחר. אין אינדיקציה לניתוח למעט החמרה מהירה וסימפטומיים. אגב... התעבות (LVH ) קיימת בכל הצרות קשה של המסתם האאורטלי, וזה בסך הכל תומך באבחנה, לא יותר...
    בנוסף INR בין 1.5 ל 2, עדיף לא ליטול בכלל קומדין, הרי אין השפעה מונעת קרישה, יעילה ב INR פחות מ 2.
    אם את מרגישה טוב, דרגה תפקודית תקינה, אין דחיפות בניתוח, מציע לך להתיעץ עם קרדיולוגים ולא מנתחים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטערת אין לי התעבות שריר זו לא אני

עדי
    02/09/2008

כנראה דנה אחרת:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו