שיקום לאחר ניתוח לב פתוח שני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיקום לאחר ניתוח לב פתוח שני
    רוני
    13/09/2008

שלום רב, אני בת 33, בגיל 9 עברתי ניתוח לב פתוח לתקון ASD. לפני כשנה וחצי חשתי עייפות , נבדקתי ובסופו של תהליך עברתי לפני כ-3.5 חודשים ניתוח נוסף לסגירה חוזרת של ASD , תיקון מום מסוג סינוס ונוזוס ותיקון של מסתם טריקוספידלי. מטופלת כרגע באספירין בלבד. כחודש לאחר הניתוח, חזרתי לעשות הליכות, במהלכן הדופק נע בין 120-135. קרה לא אחת שחשתי לפתע דפיקות לב חזקות והדופק "קפץ" בבת אחת ל-180 וטיפס ועבר לעיתים את ה-200 (הגיע עד 206 למיטב זכרוני). לאחר מס' שניות ספורות, הדפק "נחת" בבת אחת בחזרה ל120-130 ודפיקות הלב חלפו. החלטתי לעשות הפסקה בליכות לזמן מה. אבל - לפני מס' ימים כאשר ישבתי בהרצאה שלא לוותה בשום מאמץ - הדופק נע בין 78-110, לפתע חשתי דפיקות לב מואצות והדופק החל לטפס (לא קפיצה בבת אחת) והגיע עד ל-176. נשאר כך ל-2 דקות בערך ולאט לאט החל לרדת עד שהגיע לדופק של כ-110. עליית הדופק לוותה בדפיקות לב, בתחושה של סף עילפון ורעידות. האם מדובר בהפרעת קצב? אני יודעת שיש לי גל P (?) הפוך. איך מטפלים ? האם פרט להפרעת קצב תיתכן בעיה אחרת? כיצד מטפלים ? יש סיכון שאני צפויה לניתוח נוסף? אני חוששת מאוד . בנוסף, לעיתים יש לי תחושה של מעין עייפות בשתי הידיים, לעיתים רק באחת מהן. אציין עוד שלאחרונה אני סובלת מאוד מכאבים חזקים בעתם התחתונה של הצוואר (הנמצאת בחלקו העליון של עמוד השידרה). האם יש קשר לעייפות בידיים? שאלה אחרונה - יש לי ורידים בולטים ברגליים. האם ייתכן שנוצרו בגלל בעיית הלב במהלך השנים? אשמח באם תענה לי בהקדם, תודה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שיקום

ד``ר רוברט הפנר
    13/09/2008

רוני,
    צר לי, אבל הבעיות שלך יכולות להפתר רק עם הקרדיולוג שלך ולא באינטרנט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם תוכל/י לתת לי יותר פרטים?

דבי
    16/09/2008

במייל, איפה עברת את הניתוחים וכו'! אגב, אנחנו באותו גיל! תני פרטים באתר אם תוכלי או איכשהוא. כרגע פשוט לא בא לי לתת כאן את המייל שלי. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבי - רק עכשיו ראיתי את התגובה שלך

רוני
    21/12/2008

האם עדיין רלוונטי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, אם בא לך לספר יותר...

דבי
    21/12/2008

למה היית צריכה 2 ניתוחים וכו'?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו