מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרפור פרוזדורים והספקאילן רובינשט23/09/2008
אני בן 48 וספורטאי תחרותי ( טריאתלון, מרתונים ). בבדיקות קרדיולוגית נוהולטר נימצא פרפור ורפרוף פרוזדורים כאשר הדופק מגיע לעיתים ל 150 . ממוצע 65 ש"ח. אקו לב: " חדר שמאל איננו מורחב דפנותיו באופן תקין .התכווצות הגלובלית מופחת במידה קלה : מיקטע פליטה מוערך 45-50% ללא הפרעה אזורית בולטת בהתקווצות מיקטע פליטה נימדד 45% עליות מורחבות 25 RAממ וריד פורטלי מורחב 30 NN שריר האארוטה ברוחב תקין. אי ספיקה מיטרלית קלה. אי ספיקה טריקוספידלית קלה +- לא נימצא תפליט פריקרדיאלי. אני מרגיש מצויין ומתאמן 2 ביום פעילות אינטנסיבית מאוד. המלצת הקרדיולוג: היפוך חשמלי + תרופה לשימור הדופק אח"כ. שאלתי: האם הירידה בהספק הינה תוצר לוואי מובנה מהפרפור ? האם אני כשיר להמשיך לעסוק בספורט תחרותי?( יש לי אישור מקרדיולוג טרום אקו) האם זו ראשית של מחלת לב " אי ספיקה" למרות שאני מרגיש מצויין ולא מרגיש מאומה- לא דופק גבוה ולא כלום. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפור
ד``ר רוברט הפנר24/09/2008אילן
לא הבנתי אם רק בהולטר היה פרפור או שאתה כל הזמן בפרפור כעת.
על איזה הספק אתה מדבר? לא הבנתי.
בכל מקרה, פרפור פרוזדורים מהיר תקופה ממושכת יכול להפחית את המקטע פליטה.
יחד עם זאת אתה בן 48 ולא בן 28 וצריך לחפש סיבות אחרות במידה ובסינוס תפקוד הלב לא חוזר לתקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפור תמידי + ירידה בהספק
אילן רובינשט25/09/2008תודה על התשובה. בהמשך לתגובה ברצוני לציין כי אני בפרפור פורוזדורים תמידי כל היום ( שוב, לא מרגיש מאונה) וכי הירידה בהספק הכוונה כי מקטע פליטה מוערך בין 45% ל 50%. שוב, אני מרגיש מצויין ומתאמן מידי יום בספורט מאומץ. האם מומלץ היפוך ( פעם שניה..) + כדורים לשימור הקצב? האם האבחנה הנ"ל שוללת המשך פעילות מואמצת בספורט? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרפור
ד``ר רוברט הפנר25/09/2008אילן, הדברים לא מסובכים כל כך אבל הם גם לא פשוטים ל"דיון" באינטרנט ומכיוון שאני בעוד שעות ספורות בחו"ל, לא נוכל להמשיך להתדיין.
אין דחיפות בלקיחת החלטות " עכשיו ! ", אם אתה מעונין אתה יכול לפנות למרפאתי לחוות דעת שניה, עם חזרתי מחו"ל בעוד כשבוע נפגש, לבחירתך.
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)