אוטם - מדוע אסור לצום ביום כיפור?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוטם - מדוע אסור לצום ביום כיפור?
    אודי
    11/10/2008

שלום דר' לפני כשלוש שנים עברתי אוטם חריף בשריר הלב. בוצע צינתור, נופח בלון והוחדר סטנט מסוג לקטון בעורק הראשי LAD. החל מחודש וחצי לאחר הצינתור הרגשתי כאבים בחזה שהלכו והחריפו כל הבדיקות שערכתי היו תקינות : ארגומטריה, אקו לב במאמץ ומיפוי לב . לאחר כחצי שנה בוצע צינתור נוסף, התגלה כי הסטנט נחסם בחלקו, לכן הוחדר סטנט בתוך סטנט מסוג סייפר. המשכתי להרגיש כאבים בחזה, לכן לאחר כחושיים בוצע צינתור נוסף והוחדר סטנט נוסף מסוג סייפר בהמשך העורק. כל הבדיקות שבוצעו לאחר מכן היו תקינות. בנוסף, התגלה לאחרונה שיש לי "ריפלוקס" , חזרה של מיצי קיבה לוושת, שגרמו לי לכאבים בחזה. אני נוטל מידי יום מספר תרופות : אומפרדקס, אספירין, פלביקס, נורמיטן, טריקרדיה, ליפיטור וליפנור. ביום כיפור האחרון החלטתי לצום, האם נהגתי בהגיון רפואי ? מדוע אסור לצום ביום כיפור ? מהם התהליכים שעוברים על הגוף והמסוכנים למי שעבר אוטם ? או מהן הסכנות בצום למשך יממה ? בברכה ושנה טובה אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יום כיפור

ד``ר רוברט הפנר
    11/10/2008

אודי,
    אין "תהליכים" שעוברים על הגוף. במידה ונוטלים תרופות להפחתת לחץ הדם וצמים , לחץ הדם יכול לרדת יותר מידי. זאת אחת הדוגמאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו