צינתור או צינתור וירטואלי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צינתור או צינתור וירטואלי?
    אסתר
    15/10/2008

שלום רב, אני כותבת בשם אימי בת ה 65. היא בריאה עם כולסטרול גבולי. סובלת מידי פעם מכאבים בחזה בזמן הליכה או פעילות. כאבים אלו מלווים אותה כבר הרבה שנים, אף היתה במיון פעם עם כי חששה שמדובר בהתקף לב שהתברר כאזעקת שווא. קרדיולוג אותו ביקרה לאחרונה המליץ על צינתור למען הסר חשש. אך רק הזכרת שם הבדיקה גורמת לה לחרדה עצומה. רופאה עימה התייעצתי המליצה על צינתור וירטואלי. אודה לכם על עצתכם, האם האם מצבה מחייב צינתור?( א.ק.ג. תקין ובדיקות לב אחרונות תקינות אך ישנות לפני 6 שנים). האם אפשר לעשות צינתור וירטואלי בימקום? תודה מראש על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צנתור

ד``ר רוברט הפנר
    16/10/2008

אסתר,
    ברור לך שאני לא יכול להיות פסקני לגבי אימך כי אני לא מכיר אותה.
    אבל: במידה וקיימת סבירות לא קטנה שיש לה "סתימות", עדיף לעשות צנתור "אמיתי" שהוא גם אבחנתי וגם עם אופציה לטיפול באותו מעמד. אם תלונותיה לא ספציפיות, נמשכות הרבה זמן וכו וכו, אולי עדיף לא לעשות כלום, או אקו לב במאמץ לכל היותר. בכל מקרה לא הייתי ממליץ על צנתור וירטואלי כנראה.
    את יכולה להביא אותה לחוות דעת שניה למרפאתי.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו