כאבים מחשידים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים מחשידים
    עומר
    15/11/2008

שלום, אני בן 20 ומשרת בצה"ל בתפקיד שאינו קרבי. בשנה האחרונה החלו להופיע אצלי כאבים בחזה שמתחלקים לשני סוגים. הראשון דקירות באיזור התחתון של הצלעות בצד שמאל והשני לחץ פנימי חזק על העצם המרכזית של החזה. הכאבים מופיעים בפתאומיות, לאו דווקא בזמן פעילות גופנית, לעיתים יחד ולעיתים לחוד. הלחץ במרכז החזה גורם להגבלת התנועה למספר שניות ולא מאפשר להתרומם ולסיים נשימה מלאה. בנוסף לכך, ישנו לחץ בפרק יד שמאל שגורם לכך שאני נאלץ להוריד את השעון מהיד ולעשות את האזור אך ללא הצלחה. כל הכאבים נעלמים מעצמם לאחר כ30 שניות. בנוסף, חשוב לציין שאבי עבר לפני מספר שנים התקף לב שנחשב קל יחסית. ביקרתי אצל קרדיולוג לפני כשבוע, הקרדיולוג בדק את נשימותיי עם סטטוסקופ והחליט לאחר מספר שניות באופן נחרץ שאין צורך לבצע בדיקת מאמץ או בדיקות נוספות ושהכאבים אינם נובעים מבעיית לב. עקב כל התסמינים שציינתי ומתוך הרגשה אישית נראה לי שמקור הכאבים אכן בלב ולכן רציתי לשאול לדעתכם ולהתייעץ, מה לדעתכם עליי לעשות? האם לקבל את אבחנת הקרדיולוג המהירה או לעשות דברים נוספים על מנת להיות בטוח שאכן מקור הבעייה אינו בלב?? בתודה מראש, עומר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים מחשידים

הוספת תגובה

• כאבים

ד``ר רוברט הפנר
    16/11/2008

עומר,
    לקרדיולוג בצבא היו לפחות כמה שניות כדי לדבר איתך ולבדוק אותך, באינטרנט אפילו זה אין.
    אבל......הסיפור שלך באמת לא נשמע לבבי. אומנם אתה מודאג בגלל שלאביך מחלת לב, אבל גם גילך הצעיר ותאור תלונותיך לא מתאימים לבעיה לבבית.
    לפעמים כאב/לחץ פתאומי בחזה יכול לנבוע מספזם (התכווצות) של הושט, התחושה מאוד דומה ללחץ של התקף לב.
    מציע לך להתיעץ עם רופא גסטרואנטרולוג.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו