שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אבי
    22/11/2008

אני בן 37 ליפני 6 שנים עברתי צינטור בעקבות מבחן מאמץ פתלוגי(ירידות ST) תוצאות הצינטור היו תקינות. לאחר הצינטור עברתי תקופה של חרדות לבביות. בגיל 35 הובחנתי כסובל מחץ דם לא יציב. ניסיתי לטפל בעזרת ספורט בגיל 36 לחץ הדם עלה ל165/75 אני מטופל בכדור טריטייס 2.5 MG אני רץ מזה כ שנתיים כשלוש פעמים בשבוע. (חייב לציין שדופק הממוצע בזמן ריצה של 5 ק"מ הוא כ 164 משך הפעילות כ 26 דקות ) בשבועייםהאחרונים הדופק שלי עולה ל150 כעבור זמן קצר מאוד 20-40 שניות (50-100 מטר בערך ריצה קלה) יש לציין שהייתי מגיע לדופק הזה כעבור מספר דקות (3-5) היום את אותה ריצה של 5 ק"מ הדופק הממוצע הוא 171 עברתי מבחן מאמץ ליפני כ שלושה חודשים מימצאיו היו המבחן נמשך 12.4 דקות בשלב הסופי של הבדיקה הגיע ל14.5 METS קצב לב במנוחה 93 שיא מאמץ 187 לחץ דם במנוחה 140/80 בשיא 200/70 תגובה המודינמית תקינה ללא הפרעות בקצב הלב ST במנוחה -0.7 בשיא 2.5 MM ארגומטריה בגדר הנורמה האם עלי לחזור לרופא ולבקש בדיקת מאמץ נוספת? להפסיק לרוץ? מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר רוברט הפנר
    23/11/2008

אבי,
    תתחיל להנות מהחיים, לפעמים הם קצרים. אולי תפנה לעזרה בנושא החרדות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו