myocarditis

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• myocarditis
    אור
    03/12/2008

שלום רב כתוצאה מאנגינה קשה מצאתי עצמי בחדר מיון עם מיוקרדיטיס. שבוע הייתי מאושפז במחלקה הקרדיולוגית תה"ש. אני בן 26 ספורטאי( דופק 60 במנוחה לחץ דם 110/60). בצאתי תידרכו אותי כי ידרש לי בין 3-6 שבועות של החלמה ועליי לנהל אורח חיים רגוע. רציתי לדעת האם זו תקופה ריאלית לחזרה לכשירות והאם יש סיכון כי לא אחזור לעצמי. האם יש דפקים שאסור לי להגיע אליהם מפני ש"אורח חיים רגוע" הינה הגדרה לא ברורה. האם קיום יחסי מין מסכן את החלמתי. האם יש תוספי מזון שיכולים לעזור לי כגון אומגה 3? בכבוד רב אור אשר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    myocarditis

הוספת תגובה

• מיוקרדיטיס

ד``ר רוברט הפנר
    03/12/2008

אור
    אתה צודק בכל מה שאתה כותב, באמת הדברים לא ברורים ולא מוגדרים.
    ללא ספק שבעתיד הקרוב מאוד תוכל לחזור לפעילות מלאה, כפי שהיה לפני המחלה. ההמלצה למנוחה היא כדי שהלב שלך לא יינזק בתווך הארוך יותר, בעוד 10 שנים ואף יותר. אני הייתי ממליץ לך על המנעות מפעילות פיזית אפילו לתקופה ארוכה יותר של עד 3 חודשים.
    הכוונה היא לא שתהיה מרותק למיטה ולא שלא תקיים יחסי מין אלא שלא תעסוק בספורט, הרי אתה מציין שאתה ספורטאי. לא לעסוק בפעילות ש"מקפיצה" את הדופק ואת לחץ הדם.
    אין צורך בתרופה כלשהיא, הזמן עושה את שלו.
    תרגיש טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• myocarditis

אור
    04/12/2008

ד"ר הפנר שלום רב ראשית אני מודה לך על התגובה המהירה. לאור המלצתך למנוחה בת 3 חודשים, בעוד כשבועיים, נקודה אשר תהווה חודש משחרורי מהמחלקה הקרדיולוגית בה שהיתי חמישה ימים, זומנתי לבדיקת MRI לב חוזרת. האם ע"פ בדיקה זו אוכל להיות סמוך ובטוח לחזור לפעילות או שמא המלצתך למנוחה בת 3 חודשים והאזהרה לנזק לטווח הרחוק תקפות בכל מקרה? אהיה גלוי, פרנסתי תלויה ביכולתי לשוב למצבי הפיזי התקין עם זאת ברצוני להיות שקול ובעוד עשר שנים לא להצטער על נזק שגרמתי לעצמי, מכאן מקור שאלתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI

ד``ר רוברט הפנר
    05/12/2008

אור,
    בשלב זה, מכיוון שאתה במעקב ובדיקות עדיין, אני מציע שתתיעץ עם הקרדיולוגים שמכירים אותך גם מתקופת האשפוז (אנזימים, אקו לב וכו וכו)
    ....ובסך הכל אין קונצנזוס בנושא , ככל שתשאל יותר תקבל יותר תשובות , תסמוך על הקרדיולוגים שמכירים אותך.
    תרגיש טוב
    אגב, מה דעתך אל השאלה של דניאל, מטה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אור
    05/12/2008

ד"ר הפנר שלום רב בלי קשר ללב, לא ידעתי שקיים פורום מסוג זה שיכול לענות על שאולתיי ברצינות ומהירות שכזו, עד שנקלעתי למצבי הנוכחי. פעולתך מבורכת, אני מודה על התייחסותך הרצינית והקונקרטית. אין אני יודע אם נחוץ או רצוי, אך אעדכן אותך בסיום הבדיקות. תודה מכל הלב, יישר כח ובריאות חזקה. אור אשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהחלט, תעדכן אותי, תודה

ד``ר רוברט הפנר
    06/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו