תפליט פריקרדיאלי בכמות בינונית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפליט פריקרדיאלי בכמות בינונית
    אידה
    08/12/2008

שלום רב ! מזה שנים אני סובלת מרשרושים בלב ודופק לא סדיר . יש לי גם אי ספיקה מטרלית קלה ואי ספיקה טריקוספידלית עד לבינונית . לפני שנה עשיתי אולטרסאונד לב ,האולטרסאונד העיד על תפליט פריקרדיאלי בכמות קטנה. משום שזאת כמות קטנה ואין שום לחץ על הלב , נשארתי במעקב . לפני כשבוע ביצעתי שוב אולטרסאונד . הנוזל הפריקרדיאלי נראה בכמות בינונית . הדבר מעיד על כך שיש שינויים . על מה מעידים השינויים ? האם זה מסוכן ( לחץ על הלב ) ? האם הנוזל מעיד על דלקת ? האם צריך לעשות שאיבה ? כעת התחלתי בתהליך של בדיקות דם וכו' .בנתיים אני במצב של אי וודאות . מחכה לתשובה . תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תפליט פריקרדיאלי

ד``ר רוברט הפנר
    08/12/2008

אידה,
    הגיל חשוב ואת לא מציינת אותו.
    אין לחץ על הלב, אחרת היו מציינים בפיענוח האקו.
    אין צורך לנקר כדי להגיע לאבחנה.
    "משפחות" גדולות של מחלות יכולות לגרום להווצרות תפליט פריקרדיאלי. ובחלק מהמיקרים לא מוצאים גורם.
    בירור ככל הנראה את צריכה לעבור, בדיקות דם זאת התחלה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפליט פריקרדיאלי בכמות בינונית

אידה
    09/12/2008

שלום רב תודה רבה ד"ר הפנר על תגבותך המהירה אני כעת בת 53 העניין הוא שאם התפליט ממשיכה לגדול , וכמות הנוזל לא נשארת סטטית ז"א שזה יכול לגרום ללחץ על הלב בשלבים מאוחרים יותר . ומה עושים כאשר לא מוצאים את הגורם לכך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפליט

ד``ר רוברט הפנר
    09/12/2008

אידה,
    הענין הוא לא כל כך mathematic. את לא יודעת ממתי הוא בכמות בינונית. ייתכן תקופה קצרה אחרי האקו הראשון, הגיע ל"איזון" לחצים ואולי המצב סטטי תקופה לא קצרה.
    יחד עם בירור סיבה ניתן לנסות טיפול תרופתי בתכשירים אנטי-דלקתיים לא סטרואידליים ( NSAID) דוגמת נקסין, אינדומד וכו. במידה ולא מדובר בשחפת, אפשר לתת סטרואידים.
    בכל מקרה, אם לא חל שינוי במצב בריאותך, אין סיבה להכנס ללחץ, והסיכוי לא למצוא גורם לא קטן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו