הקרת צהל SVT

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקרת צהל SVT
    NAV
    19/07/2007

שלום רב
    אני השתחררתי על רפואי נפני מספר שנים והתגייסתי עם פרופיל 97.
    בזמן השירות הצבאי שלי חטפתי SVT (הפרעת קצב בלב) ובעיות בבלוטת התריס.
    בבדיקה מקיפה בתיק הרפואי שלי אין שום סיבה שזאת בעיה מולד ואילו גורמים בשירות הצבאי שלי על פי כל המאמרים שנכתבו בארץ ע"י פרופסורים בתחום מאיר כי זאת בעיה שנוצר בשירות הצבאי שלי עקב התרגשות ומאמץ יתר. קצין תגמולים עושה בעיות למחלות SVT איך ניתן לפתור זאת
    אז מה עושה?
    איך מוכיחים זאת?
    אתה מכיר רופא בדרגת פרופסור (מומחה לב) שיהיה מוכן לכתוב לי חוות דעת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקרת צהל SVT

הוספת תגובה

• SVT

ד``ר רוברט הפנר
    20/07/2007

יוסי שלום
    SVT או בשפה היותר מקצועית AVNRT היא הפרעת קצב מהירה, סביב 160-180 לדקה שנגרמת מהולכה חשמלית מהירה במעגלים דרך מסלול חשמלי עוקף (נוסף).
    עד 40% מהאוכלוסיה הבריאה נולדים עם המסלול הנוסף הנ"ל. למרות זאת, הרוב לא יפתח SVT בכלל, חלקם לעתים קרובות ובחלקם מס' פעמים בחיים.
    התקפים של SVT נגרמים בזמן שפעימת לב מסויימת עוברת במסלול העוקף ולא במסלול הרגיל ויוצרת הולכה חשמלית מהירה במעגלים דרך המסלול הנוסף. התקפים נמשכים בין מס' שניות ולמס' דקות, לעתים יש צורך בטיפול תרופתי כדי לסיים את ה SVT.
    יתר פעילות של בלוטת התריס יכולה לגרום להתקפים של SVT גם באנשים שמעולם לא סבלו מ SVT, בתנאי שקיים אותו מסלול עוקף-נוסף. גם מצבים של התרגשות, מתח ותרופות שמכילות למשל ephedrin כמו ספריים לאף יכולים לגרום להתקפים.
    טיפול בפעילות יתר של בלוטת התריס תפתור גם את בעית התקפי ה SVT.
    מקווה שהייתי ברור ועזרתי לך.
    בהצלחה
    ד"ר הפנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה רופא מעולה !!! ככה עונים !

טל
    16/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו