מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקרת צהל SVTNAV19/07/2007
שלום רב
אני השתחררתי על רפואי נפני מספר שנים והתגייסתי עם פרופיל 97.
בזמן השירות הצבאי שלי חטפתי SVT (הפרעת קצב בלב) ובעיות בבלוטת התריס.
בבדיקה מקיפה בתיק הרפואי שלי אין שום סיבה שזאת בעיה מולד ואילו גורמים בשירות הצבאי שלי על פי כל המאמרים שנכתבו בארץ ע"י פרופסורים בתחום מאיר כי זאת בעיה שנוצר בשירות הצבאי שלי עקב התרגשות ומאמץ יתר. קצין תגמולים עושה בעיות למחלות SVT איך ניתן לפתור זאת
אז מה עושה?
איך מוכיחים זאת?
אתה מכיר רופא בדרגת פרופסור (מומחה לב) שיהיה מוכן לכתוב לי חוות דעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SVT
ד``ר רוברט הפנר20/07/2007יוסי שלום
SVT או בשפה היותר מקצועית AVNRT היא הפרעת קצב מהירה, סביב 160-180 לדקה שנגרמת מהולכה חשמלית מהירה במעגלים דרך מסלול חשמלי עוקף (נוסף).
עד 40% מהאוכלוסיה הבריאה נולדים עם המסלול הנוסף הנ"ל. למרות זאת, הרוב לא יפתח SVT בכלל, חלקם לעתים קרובות ובחלקם מס' פעמים בחיים.
התקפים של SVT נגרמים בזמן שפעימת לב מסויימת עוברת במסלול העוקף ולא במסלול הרגיל ויוצרת הולכה חשמלית מהירה במעגלים דרך המסלול הנוסף. התקפים נמשכים בין מס' שניות ולמס' דקות, לעתים יש צורך בטיפול תרופתי כדי לסיים את ה SVT.
יתר פעילות של בלוטת התריס יכולה לגרום להתקפים של SVT גם באנשים שמעולם לא סבלו מ SVT, בתנאי שקיים אותו מסלול עוקף-נוסף. גם מצבים של התרגשות, מתח ותרופות שמכילות למשל ephedrin כמו ספריים לאף יכולים לגרום להתקפים.
טיפול בפעילות יתר של בלוטת התריס תפתור גם את בעית התקפי ה SVT.
מקווה שהייתי ברור ועזרתי לך.
בהצלחה
ד"ר הפנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה רופא מעולה !!! ככה עונים !
טל16/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)