פחד מבעיות לב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד מבעיות לב
    גלית ש.
    15/12/2008

אני בת 38.9 עם עודף משקל (גובה 168 משקל 97) סובלת מזה 15 שנה מיל"ד (מאוזן ע"י תרופות). הלחץ דם כמובן מתאזן ללא תרופות כשאני יורדת במשקל ועולה שוב עם עליה במשקל. כל החיים אני ביויו (כעת שוב בתהליך ירידה במשקל שכן אני מעוניינת להכנס להריון שני). אין סכרת תודה לאל (ברקע שני הורים עם יל"ד+סכרת ואבא אחרי ניתוח מעקפים). מאז שאבי עבר ניתוח מעקפים אני בחרדות מטורפות מבעיות לב ולא מצליחה להשתחרר מזה. בעבר ביצעתי א.ק.ג שהראה במקום מסויים בעיה עם גלי T ונשלחתי לבירור אצל קרדיולוג שקבע שהכל תקין ושלח אותי גם לביצוע אקו לב שיצא תקין לחלוטין. מידי פעם אני מרגישה פה דקירה ושם דקירה בלב (אבל אני משוכנעת שזה מלחץ נפשי בלתי פוסק שאני נמצאת בו ללא סיבה מסויימת פשוט סתם טיפוס לחוץ) כמו כן יכול להיות מבחינתי שזה בגלל בעיות בחוליות של הצוואר. וכאבים בגב עליון. שאלותי: האם יש לי מה לפחד מבעיות לב? אני היסטרית מרופאים ומבדיקות ולכן לא רוצה לעבור בירור על-מנת להרגע. הרופאה אמרה לי שבגילי אם עברתי אקו לב בשנת 2005 והוא היה תקין זה מספיק ואין לי שום בעיות בלב. מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מבעיות לב

הוספת תגובה

• פחדים

ד``ר רוברט הפנר
    15/12/2008

גלית,
    אקו לב תקין מצביע על כך שלא עברת בעבר התקף לב. זה לא אומר שכבור דקות אח"כ לא יכול להיות התקף לב.
    עיקר ההתמקדות שלך צריכה להיות בטיפול המניעתי, ירידה במשקל, פעילות פיזית, איזון לחץ הדם, הפסקת עישון והפחתת כולסטרול LDL לפחות מ 100 עדיף פחות מ 70.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו