נרות נקסין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נרות נקסין
    חנן
    21/12/2008

שלום. עברתי בעבר 2 אוטמים ואני בן 55 שאלתי היא : אדם עם היסטוריה רפואית כמו שלי , האם מותר לי לקחת נרות נקסין 500 מ"ג פעמיים ביום בגלל דלקת שיש לי וקיבלתי את הנרות מהאורטופד שלי . האם יש סכנה בלקיחת הנרות הללו ? האם יש תרופה עדיפה אנטי דלקתית ? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נרות נקסין

הוספת תגובה

• נקסין ולב

ד``ר רוברט הפנר
    22/12/2008

ירון,
    שאלתך נכונה מאוד.
    יש הרבה חוסר מודעות רפואית בתחום התרופות האנטי דלקתיות וההשלכות על הלב, גם בקרב הקרדיולוגים, ובטח במקצועות הרפואים האחרים.
    ולמרות זאת, במקרה או שלא במקרה האורטופד שלך "קלע" בתרופה הכי מתאימה מבחינתך.
    מכל התרופות האנטי דלקתיות הכי פחות מסוכנת מבחינת הלב היא הנקסין.
    למרות שגם האספירין וגם משפחת התרופות הנ"ל שייכות לאותה משפחה, פעולתן הפוכות לגבי ההשפעה על מערכת הקרישה. התרופה היחידה שכנראה דומה בהשפעתה לאספירין ולא שכמו האחרות, היא הנקסין. לעתים, במקרים ספציפיים, כמו לפני ניתוחים מסוימים או מיקרים יחודיים, הנקסין יכול לבוא אפילו במקום טיפול באספירין.
    שתי המלצות לי אליך בכל זאת.
    1- תקח את הנקסין 6 שעות לפחות אחרי האספירין.
    2- תשתדל בכל זאת לקצר את זמן השימוש בנקסין, גם עקב תופעות לוואי אחרות של התרופה, כמו: פגיעה כיליתית, יתר לחץ דם וכו.
    כל טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' הפנר, כל הכבוד !!!

יוסי
    24/12/2008

כל הכבוד לך, תשובתך ממצה ולדעתי משרתת חולים רבים עם בעיה דומה. אני עוקב אחרי תשובותיך זמן רב, הן מקצועיות, עיניניות ומוכיחות שאתה קרדיולוג משכמך ומעלה. כל הכבוד לצוות beok שבחר אותך לענו לפורום הקרדיולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו