צנתור מול מיפוי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צנתור מול מיפוי
    מירה
    28/12/2008

שלום רב, אמא שלי בת 77, מטופלת בורפרס ובמעקב קרדיולוגי. עברה בידקת מיפוי לב לפני כשנה ללא ממצא מיוחד (לטענת הקרדיולוג המטפל) למעט אי ספיקה קלה. בנוסף סובלת מבעיית קרישיות יתר ומטופלת אצל הומוטולג. לפני הרבה מאוד שנים היה לה קריש דם בריאה וכתוצאה מכך היום אחת הראות לא עובדת 100% , נשאר נמק או משהו כזה. היא עברה טיפולים כימותרפיים בשנה שעברה בעקובת סרטן ברירית הרחם אך כעת הכל בסדר. בתקופה האחרונה סובלת מלחץ נפשי רב וטוענת על כאבים בלב. היא כל הזמן עצבנית וחיה במתח. הקרדיולוג הציע שתעבור צינתור למרות שלדבריו לדעתו לא יתגלה דבר. ההמתולוג ביקש שתעבור לפני כן מיפוי לב שנית כי בנוסף לכל היא גם רגישה להרבה מאוד תרופות הכוללות יוד,אקמול, G6PD , חומרי הרדמה וועוד אך הקרדיולוג סירב להפנות אותה בטענה שעברה כבר לפני שנה. אני שאמח לשמוע את דעתכם - מה כדאי לעשות. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צנתור מול מיפוי

הוספת תגובה

• צנתור מול מיפוי

ד``ר רוברט הפנר
    28/12/2008

מירה,
    אני מסכים עם הקרדיולוג שלה. אם ההתרשמות הקלינית היא שישנה סבירות לא מבוטלת שקיימת הצרות באחד מעורקי הלב, כגורם לכאבים שלה, עדיף ללכת לצנתור. גם אם המיפוי יהיה תקין, בהתחשב שהדיוק שלו סביב 80%, ותלונותיה יימשכו, היא תהיה זקוקה לצנתור בהמשך. לכן חבל על הקרינה המיותרת וחבל על הזמן. בכל מקרה לא הייתי עושה שוב מיפוי, גם אם היא לא רוצה צנתור.
    לגבי התרופות היא תהיה זקוקה להכנה לרגישות ליוד. הצנתור מתבצע בהכרה מלאה של החולה וה g6pd לא רלוונטי.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו