מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צנתור מול מיפוימירה28/12/2008
שלום רב, אמא שלי בת 77, מטופלת בורפרס ובמעקב קרדיולוגי. עברה בידקת מיפוי לב לפני כשנה ללא ממצא מיוחד (לטענת הקרדיולוג המטפל) למעט אי ספיקה קלה. בנוסף סובלת מבעיית קרישיות יתר ומטופלת אצל הומוטולג. לפני הרבה מאוד שנים היה לה קריש דם בריאה וכתוצאה מכך היום אחת הראות לא עובדת 100% , נשאר נמק או משהו כזה. היא עברה טיפולים כימותרפיים בשנה שעברה בעקובת סרטן ברירית הרחם אך כעת הכל בסדר. בתקופה האחרונה סובלת מלחץ נפשי רב וטוענת על כאבים בלב. היא כל הזמן עצבנית וחיה במתח. הקרדיולוג הציע שתעבור צינתור למרות שלדבריו לדעתו לא יתגלה דבר. ההמתולוג ביקש שתעבור לפני כן מיפוי לב שנית כי בנוסף לכל היא גם רגישה להרבה מאוד תרופות הכוללות יוד,אקמול, G6PD , חומרי הרדמה וועוד אך הקרדיולוג סירב להפנות אותה בטענה שעברה כבר לפני שנה. אני שאמח לשמוע את דעתכם - מה כדאי לעשות. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צנתור מול מיפוי
ד``ר רוברט הפנר28/12/2008מירה,
אני מסכים עם הקרדיולוג שלה. אם ההתרשמות הקלינית היא שישנה סבירות לא מבוטלת שקיימת הצרות באחד מעורקי הלב, כגורם לכאבים שלה, עדיף ללכת לצנתור. גם אם המיפוי יהיה תקין, בהתחשב שהדיוק שלו סביב 80%, ותלונותיה יימשכו, היא תהיה זקוקה לצנתור בהמשך. לכן חבל על הקרינה המיותרת וחבל על הזמן. בכל מקרה לא הייתי עושה שוב מיפוי, גם אם היא לא רוצה צנתור.
לגבי התרופות היא תהיה זקוקה להכנה לרגישות ליוד. הצנתור מתבצע בהכרה מלאה של החולה וה g6pd לא רלוונטי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)