פרפורים וקוצב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרפורים וקוצב
    משה
    31/12/2008

שלום, יש לי קוצב מסוג גמידה עקב אירוע של התעלפות על רקע avb iii .לאחר בדיקה של EPS נמצא חסם הולכה דיסטלית ל-HIS לפני כשנה .בנוסף בעייה במיסתמים .בבדיקה לפני כחודשיים ממצא האזנתי מתאים לקיום היצרות אאורטלית מסתמית כבינונית ,תיתכן גם אי ספיקה מיטרלית מסוימת מרשימה כקלה. אין סימנים לאי ספיקת לב. בבדיקה אקו לפני 3 חודשים אובחנו היצרות אאורטלית מסתמית קלה ,אי ספיקה מסתמית קלה עד בינונית :מיטרלית ואאורטלית,מפל לחץ סיסטולי טריקוספידלי של 27 ממכ' הרחבה קלה של פרוזדור שמאלי ,עיבוי קל של דפנות חדר שמאלי תקין במימדיו ובהתכווצותו וחללי לב ימני תקינים בצנתור לב מלפני שבוע ,נמצא שהכול תקין . האם יתכן שהקוצב גורם לקוצר נשימה ופרפורים ? מפני שלא מתאים לי או לא מכוון טוב ? הפרפורים בצורה קלה ונראים שמבצעים לי את בדיקת הקוצב . תודה על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרפורים וקוצב

הוספת תגובה

• פרפורים

ד``ר רוברט הפנר
    31/12/2008

משה,
    המידע הרפואי שאתה כותב מבולבל לחלוטין, סותר את עצמו ולא ברור. נראה לי שכנראה עבור שאלה פשוטה הסתבכת בנתונים רפואיים שאתה לא מסוגל לתרגם לכתב.
    תפשט את עצמך, או תתיעץ עם הקרדיולוג שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפורים

משה
    01/01/2009

תודה לך על תשובתך. השאלה מאוד פשוטה ממה נגרמים פרפורים בלב ? והאם הקוצב יכול לגרום זאת ? בכל מקרה קוצר הנשימה שלי נגרם מהקוצב הלא מתאים או הלא מכוון (?) וזה לאחר בדיקת קרדיולוג וצנתור תקין לחלוטין. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו