קצב לב מהיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קצב לב מהיר
    אלקטרונית
    05/01/2009

שלום, אני מושתלת קוצב לב למעלה מ- 10 שנים בשל AV-BLOCK. אני חיה חיים רגילים, ומרגישה מצויין. הקוצב נמצא בסטנד-ביי, ומתחיל לעבוד כאשר הדופק שלי יורד מתחת ל - 40. בשנה האחרונה הקוצב דגם פעימות לב מהירות (כ- 150). פעימות אלה נצפו ברמה יומיומית, כאשר האפיזודות עצמן הן קצרות מאוד (פחות מדקה). חשוב לציין שאני לא מרגישה את ההופעות הללו. בדיקת מאמץ שעשיתי הייתה תקינה. בדיקת הולטר (24 שעות) לא סייעה לברר את מקור ההפרעה. שאלותיי הן: האם אפיזודות כאלה עשויות לפגוע בלב? האם הן עשויות להיות סימפטום של בעיה חמורה יותר? האם תופעה זו היא מוכרת אצל אנשים הסובלים מ- AV-BLOCK, או שככל הנראה מדובר בהפרעה אחרת לגמרי? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קצב לב מהיר

הוספת תגובה

• קצב לב

ד``ר רוברט הפנר
    05/01/2009

מכיוון שהפרעות הקצב הודגמו, הקרדיולוג שלך ודאי יודע מאיזה סוג ומקור הפרעות הקצב שלך. לכן הוא צריך לענות לשאלותיך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אם אפשר - עוד שאלה

אלקטרונית
    05/01/2009

מקור ההפרעה אינו ידוע. הוצע לי לעבור בדיקה אלקטרופזיולוגית, אך אני מעדיפה שלא לעבור אותה. האם יש אפשרות לזהות מקור של הפרעות קצב באמצעות הולטר? כלומר, אם בזמן ההקלטה על ידי ההולטר נצפות הפרעות - האם אפשר לזהות את מקורן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצב לב

ד``ר רוברט הפנר
    07/01/2009

אפשר באמצעות הולטר 12 leads

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אלקטרונית
    08/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו