בדיקת הומוציסטאין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת הומוציסטאין
    ליאורה
    25/07/2007

ד.נ.
    ראשית אציין שאין לי מחלת לב אך, למיטב הבנתי , אני נמצא בסיכון קרדיאלי עקב יל"ד שיש לי (מזה כמעט 10 שנים - אומנם, מאוזן תרופתית וע"י אורח חיים בריא). האם יש חשיבות לכך שאעבור - מדי פעם, אם בכלל - בדיקת הומוציסטאין (שכידוע אינה כלולה בבדיקות הנערכות בקו"ח)? במה תלויה התשובה לשאלה זו? האם נחוצים לך נתונים נוספים כלשהם עליי לצורך מתן תשובתך? אם כן, ברצון אכתוב אותם. תודה. אלדד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת הומוציסטאין

הוספת תגובה

• הומוציסטאין

ד``ר רוברט הפנר
    25/07/2007

הומוציסטאין גבוה מסמל שאתה אולי בסיכון יותר גבוה לפתח טרשת בעורקי הלב. מה חשיבותו?
    החשיבות היא טיפול בגורמי הסיכון עם או בלי הומוציסטאין גבוה. אם לחץ הדם שלך מאוזן, לא מעשן, עושה פעילות פיזית קבועה, מפחית את כולסטרול LDL וכו וכו, מה תתרום לך תוצאת בדיקת דם שההומוציסטאין גבוה?. על כן אני לא בודק לחוליי אף פעם הומוציסטאין, מכיוון שבמילא המלצתי היא בטיפול המונע.
    אגב, עדיין נוהגים רופאים לא מעטים "לטפל" בהומוציסטאין ע"י Tricardia שהוא שילוב של חומצה פולית, B6 וB1 או 12 , אני לא זוכר. זאת טעות! ההומוציסטאין הוא רק marker , הוא לא גורם, לכן הטיפול מיותר וכנראה גם מזיק (מעלה שכיחות לממאירויות שונות).
    בהצלחה
    ד"ר הפנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד על הומוציסטאין

ליאורה
    27/07/2007

ד"ר הפנר הנכבד,
    תודה על תשובתך, אבל ה-HDL לי היה ונותר גבולי נמוך -40-42, על אף פעולות המניעה המגוונות והרבות שלי, כולל איזון יל"ד, פעילות גופנית, משקל תקין, לא מעשן , אוכל תזונה מאוזנת ומקבל סטטין (המאזן את הכולסטרול הכללי והרע שלי, אך לא משפר את הכולסטרול הטוב). בנסיבות אלה, האם אין כל חשיבות טיפולית-מניעתית למדידת רמת ההומוציסטאין? אם, לדוגמה, רמה זו תימצא גבוהה (לא שאני מצפה לכך), האם לא נכון יהיה לשקול , לדוגמה, שינויים כלשהם בהיקף פעולותיי המניעתיות או בסוגן או באופן ביצוען וכו' (באמצעות רופא המשפחה, או קרדיולוג, או רופא בעל מומחיות אחרת וכו')? אודה על התייחסותך. אלדד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הומוציסטאין

ד``ר רוברט הפנר
    27/07/2007

נראה לי שאתה עושה מה שנדרש. מבחינתי אל תמדוד את ההומוציסטאין. לפי מה שאני מבין בכלל לא נבדקת לכך אז מה הטעם סתם לדבר "בכאילו"?.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הומוציסטאין

ליאורה
    31/07/2007

ד.נ.
    בניגוד להנחתך, אני דווקא נבדקתי לכך - לפני כ-10 שנים. התוצאה אז הייתה תקינה. אבל, כמובן, מאז עברו מים רבים בירדן, ולא מן הנמנע שחל שינוי כלשהוא מאז בתחום זה. בהקשר זה, לא מיותר לציין שה-HDL שלי ירד מאז מ-50 ל-40, וזאת למרות פעולות המנע המגוונות שננקטו בעזרת הרופא, התזונאית, מדריך הספורט וכו', אותן ציינתי בפנייתי המקורית. כמו כן, מאז נוספו לי קצת תרופות - סטטין ורמיפריל, לדוגמה. על רקע זה, האם תוצאה מעודכנת של בדיקת הומוציסטאין, אם תבוצע, תהיה חסרת כל חשיבות או תועלת מבחינת תרומתה לקבלת תמונה מקיפה ומדויקת יותר של מצבי, שבעקבותיה אוליי יידרש שינוי טיפולי כלשהוא? תודה. אלדד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הומוצ...

ד``ר רוברט הפנר
    31/07/2007

אלדד,
    אני חושב שהסברתי את עצמי מספיק טוב בתשובתי הראשונה. חבל שהמסר לא הובן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הסברת עצמך

ליאורה
    02/08/2007

ד.נ.
    בתשובתך הראשונה לא התייחסת למידע הנוסף שהעמדתי לרשותך בעקבותיה ולא ענית לשאלה הנוספת ששאלתי על רקע תשובתך הראשונה. ניתן לצפות שתתייחס בכבוד לשאלות ולשואלים רציניים ותענה לשאלותיהם, ובוודאי שאינני מצפה שתענה לי בנימה פוגעת. אלדד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר רוברט הפנר
    03/08/2007

מר אלדד שלום,
    בשלושה חודשים האחרונים פנית פעמים רבות לפורום, תמיד נענית בעריכות, כולל התשובה לגבי Q10 שכללה עשרות שורות. שאלותיך לגבי סטטינים, הומוציסטאין, Q10, חימצון, כולן נענו על ידי מתוך כבוד ונסיון לעזור לך בהבנת הנושאים השונים.
    ראוי שתעריך מאוד את השירות שנתתי לך, על חשבון זמני הפרטי.
    בכבוד
    ד"ר הפנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ניתנה תשובה

ליאורה
    06/08/2007

ד.נ.
    ראשית, אני מעריך מאוד את שירותך.
    שנית, טענתך על זמן פרטי - מעליבה. אני אהיה מוכן לשלם לך עבור ייעוץ ענייני, אם אלו יהיו הכללים המקובלים.
    שלישית, למיטב ידיעתי, זכותי המלאה לשאול. וכאשר התשובה איננה נותנת מענה לשאלתי, עפ"י מיטב הבנתי, זכותי המלאה לחזור ולשאול.
    רביעית, הערתך לגבי שאלות עבר איננה מקובלת והיא תמוהה, בלשון המעטהבוודאי אין לך עניין לדון בה. אם יש לך עניין, תודיעני בבקשה ואהיה מוכן לדון איתך.
    חמישית, לשאלותיי החוזרות בעניין הומוציסטאין, תשובותיך אינן עונות להן בשום פנים ואופן.
    שישית, סגנונך פוגע ויש להצטער עליו. לא כך נראה יחס של כבוד כלפי השואל.
    בכבוד רב, אלדד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו