כאבים ורגישות בעצם החזה- יעוץ בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים ורגישות בעצם החזה- יעוץ בבקשה
    שירן
    14/01/2009

שלום.. אני בת 28, בריאה (לחץ דם,כולסטרול- הכל תקין). כבר שנים (אולי אף מאז ומתמיד) שיש לי רגישות מסויימת לאורך עצם החזה- העצם המאונכת במרכז החזה. הרגישות מתבטאת בזה שכל נגיעה במקום אפילו נגיעה קלילה מלווה בתחושה של "חוסר נעימות" ואפילו בלתי נסבלת. בשנים האחרונות מדי פעם, בזמן תנועות מסויימות כגון התמתחות טבעית של הגב או הטייה הצידה של בית החזה מופיע כאב חזק לאורך עצם החזה. הכאב חוזר על עצמו רק כאשר חוזרת על התנועה, ולכן כשזה היה קורה פשוט לא ייחסתי לזה חשיבות,נמנעתי מלעשות את התנועה וזה עבר. שלשום כאשר עשיתי תנועה "רגילה" מסויימת, ששוב, כללה הטייה של בית החזה הצידה, הופיע הכאב רק שהפעם הוא כאילו "נתפס", ובעוצמה רבה יותר, מה שגרם לכאב במהלך כל היום בכל תזוזה הכי קלילה של בית החזה, כל התיישרות של הגב,ובעצם בכל תנועה ואפילו דיבור חוץ מכאשר ישבתי ללא תזוזה. כדי לוודא שזה לא משהו בלב שידרתי למוקד נטלי (עם מכשיר ומנויי שיש לאמא שלי), פעמיים בהפרש של מס שעות, ובשתייהן נאמר לי שהקג תקין לחלוטין. לקחתי אקמולים שהפחיתו קצת את הכאב, ולמחרת הוא הופחת משמעותית. הלכתי לרופאת המשפחה, עם תוצאות האקג, ועם צילום חזה (תקין). הרופאה הרגיעה אותי שבוודאות לא מדובר בלב, ולדברייה כנראה "נתפס" לי ויש לי איזשהי רגישות כללית במקום, אולי עצבית. לא קיבלתי שום טיפול. אני לא נרגעתי ומפחדת מאוד שאולי מדובר בבעייה בלב...בעיקר בגלל שהכאב המתואר הוא במיקום החזה. רציתי לשאול את חוות דעתכם האם כל המתואר אכן לא נראה כבעייה לבבית, כפי שהורפאה אמרה, או שנראה שיש סיבה לדאגה? סליחה על ההודעה הארוכה,רציתי לכתוב את הפרטים בדיוק. אגב.. הכאב המתואר הוא כאב חד בעצם, תחושה שכאילו "נשברת". ובמה שהיה שלשום הכאב היה לאורך העצם עם נטייה לצד ימין- לשד הימיני. מלבד הכאבים העזים הרגשתי בסדר מבחינה גופנית. תודה מראש, אודה לדעתכם בהקדם :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוספת קטנה...

שירן
    14/01/2009

בעצם בדיקה קרדיולוגית יחידה שנעשתה היא ה אקג (פעמיים ששידרתי לנטלי כפי שציינתי), והורפאה לא ראתה צורך לשלוח אותי לבדיקות קרדיולוגיות. לכן בעצם שואלת לדעתכם שאתם מומחים בתחום הקרדיולוגיה אם אכן נראה שאין צורך בבירור קרדיולוגי במקרה הזה... שירן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

שירן
    16/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים

ד``ר רוברט הפנר
    16/01/2009

שירן
    את בעצמך כותבת שהכאב בעצם החזה, אז מה הקשר ללב? הסיפור שאת מתארת קלאסי לכאב גרמי ולא קרדיאלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דר- אבל..

שירן
    16/01/2009

מה זה גרמי ? :) עצם החזה,כן, אך יודעת ששם גם נמצא הלב והכאב המדובר היה עז ביותר לכן התהייות, אני ינסח את השאלה בקצרה ולעניין: האם בבעיות לב כלשהן יתכן כאב שמתרחש רק בתנועה/תזוזה.דיבור ? (אפילו תזוזה קטנה ביותר בחלק העליון) אך כאשר לא זזים -כלל- לא כואב כלום ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבטלת את השאלה

שירן
    16/01/2009

היא נובעת מפחד ותשובה עלייה רק יכולה לסבך אותי יותר;). הבנתי את תשובתך והאמת שהיא הרגיעה אותי. אני מבינה אם כך שכמו שרופאת המשפחה לא שלחה אותי לבירור קרדיולוגי, לא נראה לך גם שיש צורך בכך.. אמשיך בבירור אורתופדי ואעשה את מיפוי העצמות שהאורתופד שלח אותי אליו. סופש נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב

ד``ר רוברט הפנר
    16/01/2009

גרמי זה "עצם". שכחי את ענין הלב. שום דבר ולא כלום ממה שכתבת מתאים לבעיה קרדיאלית. מיפוי עצמות גם אני חשבתי להציע לך, הייתי בטוח שכבר עשית עם כל כך הרבה שנים של כאבים...גרמיים :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דר

שירן
    18/01/2009

שבוע טוב :), שירן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו