מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופק מהיר ולחץ דם גבוהלימונית27/01/2009
ד"ר שלום רב, בת 42.7 עקב תלונות על כאבי ראש חזקים וחולשה במשך מספר חודשים, התחלתי לפני כשבועיים לבצע מעקב דופק ולחץ דם. כמו כן, יש לי הטרוזיגוטיות מולדת לפרוטאין C ו-FV LEIDEN. אני סובלת גם מאוד מכאבי רגליים, הכאב משתנה ולא כל הזמן אותו המקום, אך יש לי כאב מסוים שהוא כמו לחץ, באזור הקרסוליים, בעיקר בצד ימין. בנוסף, סובלת כבר הרבה מאוד שנים מצמרמורות קור שאינן קשורות למזג האוויר, ויכולות לקרות לי גם ביום חם כשאני כולי נוטפת זעה. נבדקה בלוטת התריס והתוצאה בטווח הנורמה (לכיוון התחתון). אני נמצאת בטיפולי -IVF, אך בדיקות המעקב שצוינו כרגע נעשו בין הטיפולים (בזמן שאיני נוטלת את ההורמונים השונים). מדידה 1: דופק 120, ל"ד 138/85 מדידה 2: דופק 100, ל"ד 131\92 מדידה 3: דופק 108, ל"ד 145/88 מדידה 4: דופק 108. ל"ד לא נמדד. (מדידות 3+4 נמדדו היום במרחק של כ-5 דקות אחת מן השנייה). ברצוני לדעת איזה תרופות מותרות להאטת הדופק בהיריון? אמנם הופניתי לקרדיולוג, אבל התור הוא בעוד חודש וחצי, ולכן אשמח לשמוע לעצתכם. בתודה מראש, לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת...
לימונית27/01/2009שכחתי לציין, שבמכתב ההפנייה לקרדיולוג, רופא המשפחה ציין: "סובלת מסינוס טכיקרדיה. מאחר ובשלבים של IVF לא ניתן להשתמש בבטה בלוקרים, אודה על ייעוצך". א.ק.ג.: קצב סינוי 110 לדקה ללא שינויים אי סכמיים. בתודה מראש, לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפוזית
ד``ר רוברט הפנר27/01/2009הטיפול המקובל אם נדרש הוא חוסמי בתה, אבל בהריון וכפי שאת כותבת בטיפולי IVF אני לא ממליץ לך לקחת שום תרופה.
אני מציע לך לעשות הולטר של 24 שעות, כדי לראות מה הדופק האמיתי שלך, ביום ובלילה.
תתיעצי גם עם הגניקולוג שלך, ייתכן והדופק המוגבר משני לטיפול ההורמונלי, או עלייה במשקל, עלייה בנפח הדם וכו , כי אז הסינוס טקיקרדיה הוא מישני/תגובתי ואולי עדיף שלא תורידי אותו "בכוח".
ולסיום...מסקרנות, באיזה קופ"ח מחכים חודש וחצי לקרדיולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ותשובה לסקרנות
לימונית27/01/2009ד"ר שלום, האמת שאני זו שאשמה בתור המאוחר הזה, מכיוון שבחרתי במקום שיהיה לי נוח להגיע אליו ורופא שיהיה נגיש רוב ימי השבוע (במידה ואדרש להיות אצלו במעקב) וכך זה יצא. (אני בכללית, אבל האשמה כנראה עליי - לפחות במקרה זה - מטעמי נוחות ופינוק). תודה בכל מקרה על תגובתך. לימונית (ולא תפוזית!) - אבל לא נורא - זו אחותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)