תוצאות מיפוי לב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות מיפוי לב
    רונן
    30/01/2009

שלום שמי רונן בן 27 בשנת 2007 עברתי MI חסימה של 90 אחוז עברתי צינטור והכנסת סטנד בבית חולים אסף הרופא. לפני שבועיים אושפזתי עקב לחצים בחזה בזמן מאמץ במהלך האישפוז ביצעתי בדיקת מאמץ אך לא עברתי אותה כתוצאה מלקיחת כדור קונקור ביום הבדיקה. נשלחתי לבדיקת אקו לב + מיפוי לב במאמץ. באוקו לב לפי הבנתי האקו תקין . ביצעתי מיפוי לב אך איני מבין מה התוצאות אומרות תוצאות מיפוי לב: מנוחה דופק :101 לחץ דם :140/80 מאמץ 10 דקות שלב 4 שיא המאמץ : דופק 173 לחץ דם : 145/80 ממצאי א.ק.ג : NRS ללא צניחות ST ממצאי המיפוי עורק: LAD ספטום פגם מילוי קטן מצב : הפיך אפקס תקין קדמי תקין קדמי צדדי תקין RCA: סרעפתי תקין סרעפתי אפיקלי פגם מילוי קטן מצב: הפיך פוסטרובזלי תקין LCX פוסטרולטרלי תקין חדר שמאלי : בגודל תקין ריאות : קליטה תקינה הממצאים מצביעים על איסכמיה קלה בספטום ואפיקלי במאמץ ודופק מרבי לגילו הפרפוזיה ליתר הדפנות תקינה אשמח אם תוכל לפענח ולהסביר לי אם זה בעיה רצינית? או צריך צינטור? או שזאת לא בעיה רצינית בברכה ותודה רונן תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות מיפוי לב

הוספת תגובה

• מיפוי

ד``ר רוברט הפנר
    30/01/2009

רונן,
    המיפוי אומר ש"אולי" יש בעיה קטנה, הצרות קלה בעורק , אבל זה לא כל כך משנה מכיוון שאם אתה בן 27 והלחצים בחזה במאמץ חדשים, כלומר יש שינוי במצבך, אתה צריך לעבור שוב צנתור. בדיקת המיפוי במאמץ מיותרת, כיוון שגם אם הוא היה תקין לחלוטין ותלונותיך חדשות, אתה צריך בדיקה שתתן לך את הודאות שאתה לא בסכנה. מה גם שהצנתור הוא לא רק כלי אבחנתי אלא גם טיפולי עם רמת סיכון אפסית בגילך (לעומת הסיכון שיש בהתקף לב חדש).
    לכן אני ממליץ לך לא לחפש "בין השורות" כי בלאו הכי המיפוי לא מספיק מדויק, וכידוע לך עם הלב אתה צריך להיות בטוח.
    אין לי התנגדות שתבקר במרפאתי ביום שני הקרוב בערב.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו