כולסטרול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כולסטרול
    רחל
    02/08/2007

שלום,
    שמי רחל בת 27, נשואה ואם לשתיים.
    אני לא יודעת בוודאות אם זה המקום לשאול את שאלתי אך אני מקווה שתוכלו לענות לי.
    מבדיקות דם אחרונות שעשיתי עולה כי ערך ה LDL שלי הוא 151 וערך ה HDL הוא 51, הרופא החליט שעלי להתחיל לקחת תרופה להורדת רמת הכולסטרול (מכיוון שאלו היו הערכים במספר החודשים האחרונים בבדיקות הקודמות שעשיתי).
    קראתי לא מזמן שמומלץ שהיחס בין הכולסטרול הכללי ל HDL יהיה יחס של 1:4.
    זהו היחס שיש לי, אז לא ברור לי למה רופא המשפחה שלי החליט שעלי להתחיל בטיפול תרופתי?
    אשמח לתשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול

הוספת תגובה

• כולסטרול

ד``ר רוברט הפנר
    02/08/2007

רחל שלום,
    אם את לא מעשנת, אין לך סכרת, לא לחץ דם גבוה, או מחלת לב בגיל צעיר במשפחה הקרובה, עושה פעילות פיזית קבועה ושומרת על דיאטה, אז אני חושב שאת לא צריכה טיפול תרופתי להורדת כולסטרול. תחזרי על פרופיל השומנים בעוד חצי שנה - שנה.
    בהצלחה
    ד"ר הפנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול כללי

ליאורה
    09/08/2007

רחל שלום,
    השאלה ששאלת מעניינת גם אותי, כגולשת. התייחסת, בין השאר, גם לכולסטרול הכללי, אולם ציינת רק את ערכי הכולסטרול הטוב והרע, אך לא את ערכו של הכולסטרול הכללי, שבלעדיו לא ברור באמת אופי הבעיה אותה היצגת, אף כי ברור באופן כללי שקיימת בעיה. מציעה, לפיכך, שתצייני גם את ערך הכולסטרול הכללי, ואני מאמינה שבעקבות הוספת נתון זה הבעיה תתבהר ומקווה שהקרדיולוג של פורום זה יתייחס בהתאם, לטובתך ולטובתם של גולשים אחרים. כל טוב, ליאורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו