דופק במאמץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק במאמץ
    עופר
    24/02/2009

שלום אני בן 48. לפני שלוש שנים עברתי צינתור והותקן סייפר ב LAD . מאז אני בפעילות גופנית שהחלה במכון לשיקום לב וממשיכה באופן עצמאי כשנתיים. הכושר הגופני שלי מעולה . במשך השלוש שנים שעברו עברתי 2 מיפויי טליום לבקורת וכן 4 -5 ארגומטריות אשר אובחנו כתקינות וללא מגבלה להתאמן. כל חצי שנה בממוצע. הבעיה שברצוני להציג הינה : דופק במנוחה-65 . עליה מאד מהירה של הדופק במאמץ לרמה של כ- 150 וזאת עוד לפני עבודה מאומצת ממש תוך פרק זמן של פחות מ10 דקות ו/או מאמץ לא קשה, מה שמותיר לי כ- 15 עד 20 פעימות לעבודה מאומצת. שאלתי: האם אפשר לעבוד גם בדופק של כ- 170 בגלל העליה המהירה של הדופק או לא לעבור 160-165 . הספורט שאני עוסק בו -רכיבה על אופני שטח או ספינינג. ניתן לציין שאת רוב האימון אני עושה בדופק 155-165 . ישנם אינטרוולים שבהם אני נוגע ב-170 ואף קצת יותר. מה הסיבה שלמרות הכושר הגבוה ( הצעירים נשפכים לצידי...) הדופק מזנק? הוא גם יורד באותה מהירות. תודה עופר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופק במאמץ

הוספת תגובה

• דופק במאמץ

ד``ר רוברט הפנר
    25/02/2009

עופר,
    אני לא רואה כל בעיה בנתונים שכתבת, הם מצביאים על כושר גופני גבוה כפי שאתה בעצמך מציין (הצעירים...). הדופק יורד במהירות כי אתה בכושר, והוא עולה מהר כי אתה מבצע מאמצים קשים.
    מבחינת הלב-ראות אין כל ייתרון באימון עם 100% דופק, 80% בהחלט מספיקים. נראה לי שאתה קצת "מורעל"

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו