צל לב מוגדל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צל לב מוגדל
    זהבה
    05/08/2007

שלום רב,
    אני בת 28, חולה בלופוס מילדות.
    לאחרונה שמתי לב שהדופק שלי נמוך מאוד במצב מנוחה בין 50 ל 60 ובמצב מאמץ גג 70[ ואני רחוקה מלהיות ספורטאית (-:
    בנוסף ובלי שום קשר, עשיתי צילום ראות שיגרתי ובתוצאה נראה צל לב מוגדל . רופא המשפחה שלח אותי לאקו לב שהראה תפליט פרי קרדיאלי.
    מה כל זה אומר ומה עלי לעשות למי לפנות וכו ?

אני נוטה לא להתמיד עם בדיקות שכאלה. לא מתוך זלזול חס וחלילה אלה מתוך היאוש שבהיותי חולה כל כך הרבה שנים ולמדתי בדרך הקשה שאם מחפשים בסוף תמיד מוצאים והכל נוטה להסתבך אצלי..
    אני שואלת בכנות ומנסה להבין באמת האם זה דורש ברור מעמיק וחס וחלילה המצב יכול להיות מסוכן או לעזוב את זה - לשם אני נוטה אישית ומה שיקרה יקרה, יש לי מספיק בעיות גם ככה.

תודה רבה,
    זהבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צל לב מוגדל

הוספת תגובה

• לופוס

ד``ר רוברט הפנר
    05/08/2007

זהבה שלום,
    בלופוס יכול להוצר תפליט פריקרדיאלי כחלק מהתהליך הדלקתי. במידה והתפליט אינו גדול, אין בעיה, אבל צריך להתיעץ עם ראומטולוג ולדווח לו כי אם התפליט חדש אולי את צריכה לשנות טיפול או מינון הטיפול הקיים.
    לגבי הדופק ממליץ לבדוק את תפקודי בלוטת התריס ולעשות הולטר.
    ד"ר הפנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו