מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופק איטישימעון11/04/2009
שלום,
אני בן 59 מתאמן במכון שיקום הלב כ-5 שנים. לפני כ-6 שנים עברתי צינטור לאחר התקף לב ובעיקבות כך שמו לי סטנד אחד רגיל מטופל בכדורים - סמוביל 10מ"ג בלילה, אספירין אחד בצהרים ובבוקר לופרסור אורס 95 מ"ג. בעיקבות הפסקת שיווק הלופרסור (מסיבה שאינה ידועה לי) הוחלף הלופרסור 95 מ"ג ללופרסור 200 דביטקס כאשר אני לוקח חצי כדור בבוקר כול יום (אני חוצה את הכדור של ה 200 מ"ג ל-2 כלומר 100 מ"ג) בעיקבות כך לאחר חודש התחלתי להרגיש גירוי בגרון, שיעול יבש, חירחורים בשינה ושינוי בקול.
האם יש קשר לתרופה החדשה? ואם כן מהו הפתרון?
אציין עוד שהדופק במשך היום יותר נמוך כ 65 פעימות בדקה (ולפעמים יורד ל 55 -60 פעימות בדקה) לעומת כ 75 פעימות בדקה כאשר נטלתי את הלופרסור 95
בזמן אימון כאשר אני מתאמץ ורוצה להגיע לדופק מטרה של 130 פעימות בדקה (שניקבע בעיקבות ארגומטריה) לוקח לי כ 20 דקות להגיע לדופק של 120 עם מאמץ כאשר לפני זה לא הייתי צריך להתאמץ כול כך הרבה. זה בעיקבות החלפת התרופה
אבקש המלצתך וחוות דעתך בנושא אף על פי שאינך מכיר אותי אישית בהקדם האפשרי
בתודה מראש,
שמעון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
ד``ר רוברט הפנר12/04/2009שמעון
מינון ה 200 מג' לפפי מה שאתה מתאר גדול מידי. ישנם תכשירים נוספים ממשפחת חוסמי הבתה. תנסה קונקור (קרדילוק) ותתחיל עם מינון של 5 מג' ביום בבוקר (פעם ביום).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
שימעון12/04/2009אני לא נוטל את כול ה-200 מ"ג אלא חוצה את הכדור ל-2 ונוטל חצי כלומר 100 מ"ג פעם אחת ביום בבוקר.
מחכה לתשובה גם לגבי שאר השאלות.
בתודה מראש,
שמעון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
ד``ר רוברט הפנר12/04/2009או קיי, עדיין, אם אתה לא מרגיש טוב מאז שהתחלת עם הלופרסור, עדיף שתחליף אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נטילת כדורים וקיום יחסי מין
תוצאות בדיקות אקו וארגומטריה - האם יש מה לחשוש?
פיענוח בדיקת אקו לב אישה בת 73
מיפוי לב ו-hot spot במעיים מה זה אומר?
הפרעת SVT היא גורם סיכון בקורונה?
דליפה קלה-בינונית במסתם מיטראלי וקורונה
הידבקות בקורונה וסיבוכים לבביים
האם יש צורך בנטילת אספירין?
וירוס קורונה - אזהרת משרד הבריאות וקבוצות סיכון
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)