טיפול בדלקת קרום הלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בדלקת קרום הלב
    ליהי
    21/04/2009

שלום,

אובחנה אצלי לפני כחודש דלקת קרום הלב שבגינה הייתי מאושפזת מספר ימים.
    הטיפול כלל NSAID במינון של 800מ"ג 3 פעמים ביום (שירד בהדרגה כל שבוע ב 800 מ"ג ליום) וקולכיצין 1 מ"ג פעם ביום - למשך 3 חודשים.

1.. האם הדלקת יכולה לחזור למרות הטיפול התרופתי הארוך? האם קיימת בדיקה שיכולה לוודא שהמחלה עברה לחלוטין?

2. השבוע סיימתי את הטיפול ב NSAID אולם ערך ה CRP עדיין מעל הסקאלה (2 מ"ג לליטר). האם זה אומר שהדלקת לא עברה? האם עלי ללכת לרופא לקבלת המשך טיפול?

3. בנוסף, נאמר לי לבצע בדיקת תפקודי כליות מדי שבועיים - האם הנ"ל הוא בגין הטיפול ב NSAID או בגין הטיפול בקולכיצין? (שכן הטיפול ב NSAID הסתיים)

תודה מראש,
    לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדלקת קרום הלב

הוספת תגובה

• דלקת קרום הלב

ד``ר רוברט הפנר
    21/04/2009

לי,
    אני חייב לציין שקבלת טיפול די אגרסיבי, זה ארוע ראשון?
    הטיפול בדלקת קרום הלב לא מיועד לדלקת אלא לכאבים עקב הדלקת. הדלקת נובעת ברוב המקרים, אם את אשה/בחורה בריאה, מזיהום וירלי שחולף ללא כל טיפול תרופתי.
    הדלקת יכולה לחזור על עצמה ואת לא יכולה למנוע זאת.
    לגבי ה CRP, כמה הוא היה לפני הדלקת? קרוב לודאי את לא יודעת. אם ה CRP נבדק רק עכשיו אני מציע לך לא לייחס לו חשיבות יתרה, מה גם שלא ידועה קורלציה בין ה CRP לטיפול בדלקת, משך טיפול וכו.
    ההמלצה למעקב תפקודי הכליות היא בגלל ה NSAIDS ולא קולכיצין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה

ליהי
    22/04/2009

שלום ד"ר,

ראשית תודה על התשובה המהירה.

לגבי שאלתך - לא, אירוע זה לא היה האירוע הראשון, אולם במקרה הראשון הוא לא זוהה כהלכה, ולכן ניתן טיפול לא מספק והדלקת חזרה והלכה לסירוגין במשך חצי שנה עד להחמרה משמעותית הפעם (מדד CRP בעת האשפוז עמד על 190 וצילום ובדיקת אקו הראו תפליט משמעותי מאוד וצל לב כפול מגודל הרגיל).
    אולי בגלל זה ניתן הטיפול האגרסיבי?

תודה שוב על התשובה המהירה וההתייחסות לכל השאלות. כעת אני רגועה.
    יום נעים,
    לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו