תסמונת BRUGGADA SYNDROME

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת BRUGGADA SYNDROME
    רינה ינקילביץ
    02/05/2009

שלום דר' הפנר אני יודעת בודאות שיש לי BRUGADA-LIKE כיון שעברתי בדיקה עם הזלפת פרונסטיל - ובבדיקה הופקו שינויים דומים שחלפו שעה לאחר הפסקת מתן התרופה. לגבי קוצב לב הבנתי מההתכתבות שלנו שזו יכולה להיות אפשרות למנוע מות פתאומי שיכול להתרחש כתוצאה מהתסמונת. מה נכון וצריך לעשות למנוע זאת??? רינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת BRUGGADA SYNDROME

הוספת תגובה

• Brugada

ד``ר רוברט הפנר
    02/05/2009

רינה, שוב שלום.
    למרות שהתסמונת מוכרת קרוב לשני עשורים, עדיין קיימת מחלוקת לגבי הקריטריוניים ה"ודאיים" לאיבחון.
    מקובל לאבחן ברוגדה על פי:
    -אקג אופיני עם שינויים מסוג Type-1,
    אבל בנוסף אחד לפחות מהבאים:
    -VF או VT מוכח
    -סיפור משפחתי של מוות פתאומי בגיל צעיר מ 45
    -אקג של ברוגדה במשפחה
    -VT בבדיקה אלקטרופיזיולוגית
    -איבודי הכרה
    הפרעות נשימה ליליות

כנראה שבנשים החומרה של המחלה פחות קשה מבגברים.
    אני עדיין חושב, שאם הכתוב לעיל לא מתקיים אצלך, ואת בגיל 64 , בריאה , מרגישה טוב, האבחנה היא בסה"כ כפי שאת כותבת.....LIKE.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ.ב.

ד``ר רוברט הפנר
    02/05/2009

אם זכור לי טוב, הזיהום בדרכי השתן עם חום היה לפני מס' שנים. במבחן הזמן קרה משהו? כנראה שלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו