נטילת תרופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטילת תרופות
    רויטל
    29/07/2009

מתוך מאמרו של ד"ר אלכס מאור :
    .............................................................................................................................................................................................................................................
    אני בן 39 (לא צעיר, יחסית, לנטילת תרופה זו?) ונוטל סימבסטאין 20 מ"ג ומפחד מההשלכות העתידיות שהפחיד אותי כותב המאמר.

שאלתי היא: האם יש ליטול גם Q-10? אני שואל זאת היות וכותב המאמר הוא מנכ"ל של חברת תרופות.
    אשמח לשמוע את דעתך האובייקטיבית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נטילת תרופות

הוספת תגובה

• Q10

ד``ר רוברט הפנר
    29/07/2009

רוני
    אני בכוונה מוחק את מה שצטטת כדי שהקוראים לא יוטעו לגבי Q10 ולגבי הסטטינים.
    כותב הציטוט שלך ככל הנראה מעונין לקדם את מכירות ה Q10, אולי הוא מייצר אותו. תוסף ה Q10 במחקרים אין ספור הוכח כלא יעיל ולא רק מבחינת הלב. לעומתו הסטטינים הוכחו בעשרות אלפי מחקרים במהלך ה 15-20 השנות האחרונות. ואם כבר מדברים על ההשפעה על הלב, הסטטין עוצר את התהליך הטרשתי, מפחית דלקת וע"י כך שומר על תפקוד הלב ע"י במניעת התקפי לב. תחפש ב google מאמר אחד שטוען שסטטין פוגע בתפקוד הלב. הרופא שצטטת אם באמת כתב מה שכתב הרי מדובר בבור ברפואה במקרה הטוב וברמאי במקרה אחר.
    ה Q10 ייתכן (מדגיש: אולי") ועוזר במקרה אחד בלבד, לחלק מהאנשים שסובלים מכאבי שרירים כתוצאה מטיפול בסטטינים.
    וספציפית אליך: גיל 39 אינו מאוחר כלל לטיפול בסטטינים, היום מדברים על כך שהאוכלוסיה כולה צריכה ליטול תכשירים אלו ואפילו ילדים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המפורטת!!!

רויטל
    29/07/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו