פריקרדיטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריקרדיטיס
    שירה
    31/07/2009

שלום,

לפני כשנה פרצה אצלי מחלת פריקרדיטיס שלא אובחנה במהלך ההתפרצות הראשונה אלא רק בשנייה - כ5 חודשים לאחר מכן. ניתן לי טיפול ממושך באיבופרופן ולאחריוהומשך טיפול עוד מספר חודשים בכולכיצין. מאז ועד היום לא חזר הכאב.
    לפני שלושה ימים התחלתי לחוש כאב בכתף ימין בעת נשימה עמוקה, אשר התפשט יום למחרת, ואתמול החלו לי שוב כאבים גם בחזה בעת הנשימה בצירןף כאבים בחגורת הכתפיים בעת הנשימה.
    האם יש סיכוי שהדלקת זחזרה או שמדובר במשהו אחר לחלוטין?
    לפני מספר ימים עברתי בדיקת TEE ולא נמסר לי שנראה איזהשהו תפליט פריקרדיאלי - האם הדלקת יכולה להתפרץ עד לרמת כאב בתוך שלושה ימים?

אודה לתשובה מהירה.

בברכה,
    שירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריקרדיטיס

הוספת תגובה

• למה עשית TEE

ד``ר רוברט הפנר
    31/07/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבה ל TEE

שירה
    31/07/2009

גילו לי חור בין העליות בלב ורצו לוודא שאני מתאימה לצנתור.
    התשובה הייתה שאני אכן מתאימה לתיקון בצנתור ואני כרגע בתור.

הכאבים מטרידים אותי כי אני מפחדת שהדלקת חזרה. אני גם חווה דופק מואץ ודפיקות לב "קופצות" כל כמה שעות ואני לא יודעת אם זה פשוט מהכאבים או מכך שאכן חזרה הדלקת...

תודה,
    שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבה ל TEE

שירה
    31/07/2009

גילו לי חור בין העליות בלב ורצו לוודא שאני מתאימה לצנתור.
    התשובה הייתה שאני אכן מתאימה לתיקון בצנתור ואני כרגע בתור.

הכאבים מטרידים אותי כי אני מפחדת שהדלקת חזרה. אני גם חווה דופק מואץ ודפיקות לב "קופצות" כל כמה שעות ואני לא יודעת אם זה פשוט מהכאבים או מכך שאכן חזרה הדלקת...

תודה,
    שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקרדיטיס

ד``ר רוברט הפנר
    02/08/2009

שירה
    את צריכה להבדק אצל קרדיולוג. פריקרדיטיס חוזרת על עצמה או אולי זה משהו אחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צדקת ב 100 אחוז (יש המשך...)

שירה
    05/08/2009

שלום ד"ר,

צדקת כמובן לגבי הפריקרדיטיס - התסמינים היו מעט שונים אבל היא חזרה. ושוב אושפזתי לצערי הרב לכמה ימים לצרכי בדיקות....

הטיפול שהומלץ לי עם השחרור כולל משהו מוקצן יותר ממה שקיבלתי בפעם הקודמת ואני תוהה באם כדאי לי לבקש חוות דעת נוספת - נאמר לי להמשיך 6 שבועות בטיפול איבופן (2400 מ"ג עם ירידה של 800 מ"ג כל שבועיים) ומה שיותר מוקצן הוא להמשיך בטיפול יומיומי של כולכיצין (0.5 מ"ג) למשך שארית חיי...
    ממה שזכור לי על כולכיצין יש לו השפעה על הכליות וכי הוא כרוך בשינוי באורח החיים (בתור אישה צעירה אני מעוניינת מדי פעם להיות מסוגלת להנות מכוסית יין לדוגמא).

אשמח לתגובתך בעניין שכן יש לי ספקות רבים לגבי טיפול זה והשתעבדות לכדורים לכל חיי, במיוחד כשנותרו לי (בתקווה) עוד שנים רבות לפניי.

תודה רבה מראש,
    ליהי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 100%

ד``ר רוברט הפנר
    05/08/2009

ליהי/שירה/...
    קשה לי להתיחס ל...שארית חייך כי את לא מציינת את גילך. אני מסכים איתך שזה "נשמע" נורא (עשית עליהם רושם כנראה).
    אני הייתי מקצר את תקופת האיבופן אחרי המנה הגדולה, במידה ואין כאבים, למכס' שבועיים ימים ואף פחות ובמקביל מתחיל קולכיצין, לכמה זמן? למה לחרוץ גורלות? תתחילי, אחרי כמה חודשים תורידי מינון בהדרגה ותראי מה קורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שארית חיי

שירה
    05/08/2009

שוב שלום,

ובכן, זה מה שקורה כשחברה מקלידה במקומך שאלות... :)

ובחזרה לעניינינו -
    תודה על התשובה המאוד מהירה!
    אני בחורה בת 29, ולכן שארית חיי נראה לי ארוך. אני ארשה לעצמי לקחת את עצתך ולא להמשיך ללא סוף עם הטיפול.
    הקולכיצין ניתן לי בפעם הראשונה לשלושה חודשים, 0.5 מ"ג ביום.
    אולי כדאי לקחת חודשיים 0.5 מ"ג ואז עוד חודשיים 0.25 מ"ג?

אגב - האומנם מומלץ בתוקף שאין כלל לשתות אלכוהול במקביל לטיפול עם כולכיצין? 4 חודשי התנזרות משתיית יין, בירה או כל דבר אלכוהולי?

תודה שוב,
    שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאריות

ד``ר רוברט הפנר
    06/08/2009

...אבל אני מקווה שלפחות את קוראת בכוחות עצמך.....:)
    לדעתי קולכיצין תצטרכי לפחות חצי שנה אח"כ להפחית בהדרגה.

אבל, מה שמפריע לי זה שבפעם שניה את מציינת את ענין האלכוהול. אם זאת בעיה אז אין בעיה כי אין קשר בין השניים (לי לא ידוע או.......שפספסתי את ההמלצה לחוליי?)

מה שכן ידוע לך ענין ספירות הדם שאת צריכה לעשות בפרקי זמן מסוימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו